Mesut İlhan

NE OLACAK MAHMUTLAR’IN BU HALİ?

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Mahmutlar Mahmutlar olalı bu kadar kötü hiç yönetilmedi.

‘Komşu oğlu, bizim çocuğumuz’ diye partili partisiz binlerce bireyin destek verdiği ve Alanya’nın efsane Belediye Başkanı Hasan Sipahioğlu’na karşı rekor denecek kadar oy verdiğimiz Adem Murat Yücel’i seçerek ayağımıza mı sıktık ne?

YOLLAR KÖSTEBEK YUVASI GİBİ

İlk kazandığı zaman, ‘köylümüz Alanya’yı yönetecek Mahmutlara birçok proje üreterek şehir hayatı yaşarız’ derken yolları köstebek yuvasına gelen, toz toprak ve çamur balçığı içinde kalan bir mezraya döndük Yücel döneminde.

BARBAROS CADDESİ REZALET İÇERİSİNDE

‘Ana arter caddeleri Antalya Büyükşehir Belediyesi’nden, Alanya Belediyesi’ne alacağım, daha güzel olacak’ dediği Barbaros Caddesi’nin orta refüjündeki kenar bordür taşları Adem Murat Yücel’in döneminde hiç boyanmadı. Bu konuyu Başkan yardımcısı olduğum Alanya Aktif Gazeteciler Cemiyeti (ALGC)’ye konuk gelen Alanya Belediye Başkanı Adem Başkana sordum. Biraz alaycı bir gülüşle, ‘Olmazsa kırmızı beyaza boyayalım’ dedi. Bende, ‘boya da istersen Kestelspor’un renklerine boya’ dedim.

Orta refüj demişken Peyzaj çalışmaları tam bir rezalet. Orta refüjdeki güllerin altına bir avuç gübre bile verilmedi yıllarca. Bazılarınıza göre bu eften püften bir şeyler olabilir fakat benim için çok değerli ve önemli.

KALDIRIMLAR BUBİ TUZAĞI İLE DOLU

Barbaros Caddesi 4.5 kilometre kesintisiz ve ticaretin en yüksek olduğu bir cadde. Bu Cadde üzerinde 7-8 Banka, alışveriş merkezleri ve lüks işyerleri ve Restaurant’lar bulunuyor. Çift şeritli olan bu caddede kaldırımlar bubi tuzağı gibi. Her gün birkaç kişi kaldırım taşlarına takılarak ayaklarını kollarını yaralıyorlar. Toz toprak içinde olmaları ayrıca cabası. Belediye ara sıra ayda yılda bir yıkasa da ara sokaklardan gelen toz toprak fayda etmiyor çünkü temiz kalması için her yerin temiz olması gerek.

ATATÜRK CADDESİ ADINA HİÇ YAKIŞMIYOR

Mahmutlar’da bulunan Atatürk Caddesi trafiğin en fazla yoğun olduğu bir cadde. Yol parke taşları ile kaplı. Dolayısıyla bakım olmayınca lambır lumbur.

Bu cadde şu anda çamurdan geçilmiyor ayrıca ruhu kaybolmuş durumda. Eski Belediye Başkanlarından Alaattin Çakır, Atatürk Caddesinin sağı ve soluna kaldırım kenarlarına ağaçlar dikmişti. Maalesef Yücel döneminde bu Caddede bulunan ağaçlar tamamen söküldü. ‘Ne sebeple?’ diye sormayın ne sebebi ne de nedeni bende yok!

Bana göre bu cadde acilen sıcak asfalt yapılmalı ve kaldırım kenarlarına ağaçlar dikilerek eski ruhuna kavuşmalı. Atatürk ismi verilen bu Cadde adına yakışır bir cadde olmalıdır.

Hacı Bektaş-i Veli demiş ki,

“Kendini Büyük görme.

Bugün ayağının altında biten ot,

yarın mezarının üstünde bitecek”

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Mahmutlar Haber, En Güncel Haberler, Son Dakika - MahmutlarPost ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!