Mesut İlhan

NERDESİN BE ÇAKIR

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

2004-2009 Yılları arasında Mahmutlar Belediye Başkanlığı görevini layığı ile yapan Alaattin Çakır’ı millet fellik fellik aramaya başladı. İlkokuldan Sınıf arkadaşım olan Alaattin Çakır’ı Mahmutlar’ın 2004 yılı öncesi kurumsal yönetim anlayışından uzak, ahbap-çavuş ilişkisiyle idare edilmeye çalışılmış, malları haczedilmiş, borçları icralık, arıtma, yağmur suyu, elektrik, cadde, kaldırım, park, eğitim, sağlık, sosyal ve kültürel alanda birçok sorunu olan adeta halkına hizmet veremez bir Belediye’ye Başkan adayı olması için ısrar eden bendim.

“ADAYLIK ÖNERDİM AMA OY VERMEDİM”

Derdim vizyon sahibi, ön görüleri olan birilerinin aday olması ve Mahmutlar’ı kurtarmasıydı. Günü kurtaran değil, önündeki 50 yılın projeksiyonunu çeken planlayan birinin Mahmutlar’a Belediye Başkanı olmasıydı. Yeni Alanya’da çalışırken her gün Alanya’daki Alaattin Çakır’ın ofisine giderek Mahmutlar’a aday olması için adeta diretiyordum. Çünkü vizyonunu biliyordum. Çakır dayatmama kayıtsız değildi ama ailenin siyasetçisi abisi Muammer Çakır o dönemin önemli partisi Adalet Partisi’nden Mahmutlar adayı idi. Abi Çakır daha önce aday olmuş fakat seçimi kaybetmişti. Bir gün yine adaylık konusunu görüşürken Muammer Çakır lafın üzerine geldi ‘Mesut bu işleri fazla karıştırma bir evden bir aday çıkar ben aday oldum’ diyerek bana biraz sert uyarıda bulundu. Bu uyarıya Alaattin Çakır, “Abi bir otur seninle olmuyor” dedi ve Alaattin Çakır’ın AK Parti’den adaylığı böyle başladı. AK Parti’liler Alaattin Çakır’ın adaylığını istemiyorlardı ama oraya girmeyeceğim. Adaylığı içinde AK Partili yöneticileri ikna eden bendim şahidim Tevfik Kodal ve Alaattin Çakır kendisidir. Neyse aday oldu ben CHP’li olduğum için adaylığı için mücadele ettiğim kişiye oy vermedim sırf bu CHP inadım yüzünden. Konuyu mecburen dağıtmak zorunda kaldım ama bunların bilinmesini isterim.

“ÇAKIR DÖNEMİ MAHMUTLAR ALTIN ÇAĞINI YAŞADI”

Çakır seçildi ilk konuşmadığı kişi ben oldum. Çünkü seçimlerde bir birimize girmiştik. Mahmutlar Post Gazetesi’nin açılması 20 Temmuz 2004. Çakır’ın kazanması 30 Mart 2004 yani başkanlığından 3.5 ay sonra gazeteyi kurdum. Çakır’a sallamaya başladım. Oda beni kendince tehdit etti, ‘karşısına Sabah Gazetesi kalitesinde gazete kurarım onu bitirim falan’ demiş o dönemin CHP Belediye Meclis üyesi İbrahim Sayar’a. Çakır fazla direnemedi bir ay geçmeden beni odasına davet etti. Arkadaşım bizim derdimiz Mahmutlar değil mi?  Beraberce Mahmutlar’a hizmet edelim, sen işine bak bende kendi işime” dedi.

Allah’ı var Çakır öyle bir Belediye başkanlığı yaptı ki bataklıktan nadide bir çiçek çıkartıp Mahmutlar’ı Akdeniz’in parlayan yıldızı yaptı. Başta arıtma olmak üzere, Elektrik, yollar, kaldırımlar, Parklar, Festivaller. Bakanın birisi geliyor, birisi gidiyordu Mahmutlar’a.  Alanya Belediye Başkanı Hasan Sipahioğlu’ydu o bile şaştı kaldı bu duruma. Size, ne yaptı diye tek tek saymayacağım, hepsini yazarsam köşem yetmez inanın.

“ÇAKIR DEĞİL MAHMUTLAR KAYBETTİ”

İkinci dönem aday oldu ve bana şu soruyu sordu. “Bu defa bana oy verecek misin arkadaşım? diye bende cevaben, “bu kadar hizmete oy vermezsem kendimi inkar etmiş olurum” dedim. Ben Çakır’a oy verdim ama AK Parti’liler oy vermedi.

Şimdi ortada dolaşan AK Parti’liyim diyenlerin çoğu oyunu CHP’nin adayı Ali Çelik’e verdi ve Çilekeş kazandı. Çakır seçimi kaybetti ama esas kaybeden Mahmutlar oldu. Çünkü kaybetmeseydi şimdi Mahmutlar ilçe olmuştu. Sonra lanet olasıca Bütünşehir Belediye yasası çıktı ve Mahmutlar Belediyesi kapatıldı. Oysa o yasada 20 bin nüfusu olan Belde belediyeler ilçe olabilir maddesi vardı. Bu yasa ile Hatay’da Arsus Beldesi İlçe oldu. Alanya Belediyesi’ne bağlandık.

“YÜCEL, “KARA ALANYALILAR YÖNETSİN” DEDİ

Alanya Belediyesi Başkan adaylarından birisi MHP adayı Adem Murat Yücel oldu. Ofisime gelerek, “Arkadaşım sen CHP’lisin, bende Kırat’çıyım ama şimdi MHP’nin adayı oldum mecburen, gel bana destek ver Alanya’yı biraz da Kara Alanyalılar yönetsin” dedi. Bende kandım. Ailem ve Gazete olarak tüm desteğimizi verdik. Ama yanlış yapmışım! 1. Dönem Mahmutlara bir çivi bile çakmadı Yücel. Kara Alanya’lıları bıraktı, Beyaz Alanyalılar ile birlikte iş tuttu.

“Niye Mahmutlar’a bir şey yapmadın?” diye soranlara “Sarımsak ekecek yeriniz yok” diye dalga geçti. Yücel 10. yıla girerken Mahmutlar’daki Sağlık alanını satarak, Alanya Belediyesi’nin yıllanmış SGK borcunu ödedi. Alanya’daki 40 dönüm Karayolları şantiyesini Mahmutlar’ın göbeğindeki imarlı arsaya koydu. 6 ay önce iş makinesi ile gelişi güzel 35 metrelik yol hala yerinde sayıyor. Son aylarda birkaç projesi var hayırseverlerin parasını verdiği seçime doğru bunları yutturacak bize, ‘vizyon projeler yaptım’ diye. Mahmutlar Çakır döneminde Akdeniz’in Parlayan yıldızı, Yücel döneminde Alanya’nın çöplüğü oldu.

‘Neredesin be Çakır?’ dememek elde mi?

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Mahmutlar Haber, En Güncel Haberler, Son Dakika - MahmutlarPost ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!