Mesut İlhan

MAHMUTLAR KARGICAK ÜVEY EVLAT

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bölgemizin % 90 Sosyal Medya kullanıcıları şahsımı takip eder. Bende kayıtsız kalmayarak mümkün olduğu kadar takip etmeye çalışırım. Önemli olanları sizin de bildiğiniz gibi ya haberleştirip ya da köşeme taşırım. Sosyal medyadan da haberlerimi günlük olarak atarım. Bu haftaki köşe yazım da bunlardan sadece 1-2’si.

***

Komşumuz Kargıcak Mahallesi’nin tanınmış simalarından Tevfik Dikmenli, Alanya Belediyesi’nin çalışmadığını hatta Mahmutlar ve Kargıcak’ın üvey evlat muamelesi gördüğünü yazmış. Gerçi biz bu üvey evlat sözünü 7- 8 senedir hep yazar çizeriz. Komşu çocuğu diye oy verdiğimiz Adem Murat Yücel’e, bölge halkının nasılda tepkilerini dile getirdiği gerçeğini yansıttığını okuyacaksınız.

***

“BURASI KARGICAK YAYLA DEĞİL!”

Tevfik Dikmenli, “Merhabalar Burası Alanya’nın Kargıcak Mahallesi, Yayla ya da kırsal bir bölge değil. Zaten oraların yolları Kargıcak’tan daha iyi. Yabancı turistlerin milyon dolarlarla, milyon euro’lar yatırım yaptığı bir bölge bunu herkes bilir. Fakat nedense kaç aydır bu yollar bu şekilde rezalet içinde yaşayan insanlara çok yazık. Ben bunu Kargıcak halkına verilmiş bir ceza olarak düşünüyorum. Araçlar çamur toz içinde evler derseniz yine aynı şekilde yıkamadan çık anında leş gibi. Zaten Mahmutlar’da Kargıcak’ta üvey evlat hiçbir şekilde ne ilgilenen var, nede aldırış eden var. İnsanlar artık bıkmış durumda resmen isyan bayrağını çekmek üzereler. Ama zaten Kargıcak’tan bir tane siyasetçi olmazsa üvey evlat olur tabi” diyerek gerçekleri dile getirmiş. Tevfik Dikmenli arkadaşımızın paylaşımına gelen yorumlara da bakalım biraz.

Murat Uzunca, “Başkanı yanlış bilgilendirip Alanya’da yolların asfaltlandığı her şeyin güllük gülüstanlık olduğu imajı verenler gelip Mahmutlar, Kargıcak bölgesindeki durumu görsünler. Milleti kendileri gibi cahil zannedip gerçekleri gizlemeye çalışmasınlar. Güneş balçıkla sıvanmıyor”.

Ali Hülya Özdemir, “Bugün okul toplantısı vardı zor gittim o yoldan motorla belimiz ağrıdı saklanmaktan, arabaların tozları gözümüze kulağımıza dola dola gittik. Çok kötü gerçekten rezalet yolun bir tarafı sahile inene kadar çukurlarla dolu resmen orman yolu gibi, bence orman yolları bu yoldan çoooook iyi”.

Zafer Turgut, “Destek istenince eni iyi desteği veren Kargıcak ve Mahmutlar yolları maalesef bu durumda abi demek ki bizleri çantada keklik görüyor büyüklerimiz. Maalesef yıllardan beri gider geliriz bu yollardan hiç düzelmiyor düzeleceği de yok sanırım”.

Özlem Coşkun, “Yenimi fark ettiniz bu yol yıllardır aynı”.

Tevfik Dikmenli “Özlem Coşkun abiciğim bana dokunmayan yılan bin yaşasın misali kimsenin sesi çıkmıyor insanlar korkuyor mu ne oluyor anlamadım. Aylardır bir yer bitip başka bir yer kazılıp sonra ne yapan nede kontrol eden var neymiş planda varmış”

İsmail Uçak, “yahu gökbel de şenlik var napcan yolu bırak delinsin toz toprak olsun gerek var mı. Ama şenlik yapmaya para var havamız olsun. Gösterişli olsun yahu kaç defa yazdım yazın sağlık ocağına gittim yemin olsun anamın ahırı sağlık ocağından temiz. Sen yol diyorsun ben sağlık dedim dinleyen olmadı. Bir turist geldi yanında çocuğu ile beraber pansuman için yeminle utandım. O köyde hiç mi kimse o sağlık ocağına gitmiyor anlayana!”

Hasan Kunt, “Vallahi Kargıcak ta su kesiliyor elektrik gidiyor yoldu su patlıyor Bir Allah’ın kulu su yok elektrik yok, yol bozuk demiyor. Demek ki o ata sözü doğru imiş”

Hakan Büşra Arıkan “Ana yolları iyi değil ki ara yolları iyi olsun… Belediye vekil başkan kese derdinde”

Nurcan Yıldırım, “Sorun sadece toz olsa yol düzgün bile değil sulamaktan her yer çukur hangisinden kaçacaksın ben böyle rezillik görmedim sonunda birilerinin sesi çıktı”

Hüsamettin Dikmenli “Bir buçuk milyon Euro ya ev satıyoruz yolu yok”

Tevfik Dikmenli, “Her gün dört beş kez Kargıcak içinde aşağıya yukarıya inip çıkıyoruz iş gereği çukurun birinden kaçarken diğerine yakalandığın gibi zaten her yer toz çamur içinde eskisi gibi hiçbir şey ucuz değil artık. Bir araba yıkaması minimum 350₺. Hiç kimse yollardan bilmem neyden memnun değil. Çıkıp bir Allah’ın kulu bir şey diyemiyor. Bir tane yetkili buraya gelmiyor mu? herkes her şeyi biliyor. Nerede bu görevliler yazık ya çok yazık bu da kadar olmaz”

Efe Durusoy, “Padişahım çok yaşa derler, arkadan konuşur etek öper olmuş millet”

Soner Müftüoğlu, “Yazık şu duruma! Esnaf vatandaş herkes zarar görüyor! Oraya buraya yol yapıyoruz diye reklamlar görüyoruz!”

Efe Durusoy, “Doğu bölgesi olarak Mahmutlar Kargıcak cezalı bu yıllardır böyle en güvendiğimiz siyasetçide olsa bu böyle ağabeyim niye seçim zamanı takım tutar gibi hıyar diyene tuzluk ile koşuyoruz”

Ali Özdemir, “Tevfik kardeşim Alanya’yı yöneten beyefendi bu yollardan kendisi de geçiyor ama ama O arazi (ofroad ) aracı ile geçtiği için yolun kötü olduğunu hissetmiyor ve Kargıcak ve Mahmutlara sadece Rant odaklı bakıyorlar. Yanındaki meclis üyesi başkan yardımcısı ortakları ile Kargıcak ve Mahmutlar’da yaptıkları inşaatların bölgesinde belediyenin bütün imkanlarını kullanarak Hizmete değil Ranta devam etmektedirler”.

***

Evet halkımızın sosyal medya üzerinden Belediye yönetimine yaptığı eleştirilerin bir kısmı sadece. Sizde yorumunuzu sessiz yaparsanız bu bölge daha çok üvey evlat muamelesi görür. Sesinizi çıkartın artık, hem de bağıra bağıra, ‘artık yeter’ deyin.

Hoşca kalın.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Mahmutlar Haber, En Güncel Haberler, Son Dakika - MahmutlarPost ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!