Mesut İlhan

Adem Sandal sen çok yaşa

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Adem Sandal’ı tanır mısınız? Adem Sandal Mahmutlar Yukarı Mahalle doğumlu benim gibi çok kardeşli bir ailenin Mahmutlar sever bir bireyi. Mahmutlar Belediyesi’nde Muhasebe görevinde bulunurken Belediye kapandı ve Sandal havuza düştü ve Resmi bir kurumda göreve başladı. Adem Sandal tam bir Mahmutlar sever, Mahmutlar sevdalısı.

Sosyal medyadan inceden inceye ayar verir.

Mahmutlar’ı korur kollar.

Bende Sandal’ın iyi bir takipçisiyim.

Geçtiğimiz hafta Adem Sandal’ın sosyal medyadaki paylaşımlarını inceledim. Ve bu paylaşımları köşeme taşımak istedim. Çünkü Adem Sandal’lar Mahmutlar’da çoğalmalı. Nokta kadar menfaati için virgül gibi eğilenler o kadar çok ki. Ben yatırımcıyım, esnafım, arsama park koyar, belediyede çocuğum var diyerek sus pus olanların aksine elif gibi dimdik duranlara Mahmutlar olarak ihtiyacımız var.

Şimdi gelelim Adem Sandal’ın sosyal medyadaki paylaşımlarına.

****

Bu paylaşımlar geçen haftadan geriye doğru olanlar; “Turizm festivali, yayla festivali, mahalle festivali, güreş festivali, maç festivali, yaz festivali, caz festivali, o festivali, bu festivali daha ne festivali?

****

Mahmutlar’ın yegane tarım alanı Yukarı Mahalle ve civarına bir karış mesafedeki Dimçayı Barajından sulama suyunun bunca yıla rağmen akıtılamaması devletin imkan ve kabiliyetinden değil sorumluların acziyetindendir.

****

Son 10 yılda belediyeler tarafından yapılan ve halkın kullanımına sunulan Dimçayı’ndan gelen içme suyu hattı, Barbaros Caddesinin sıcak asfalta dönüştürülmesi ve Mahmutlar spor tesisinin inşaası dışında kayda değer hiç bir yatırımın açılışı yapılmadı.

Mahallemizde düzenlenen ve yetkilerin kurdalesini kestiği açılış törenleri genelde emlak ofisi, kafe, restaurant vb. işletmelerdi.

****

Mahmutlarda hizmete giren Yekta Mall AVM nin müteahhitinin otopark yapmayı UNUTMASI daha bugünden kargaşaya neden olmuştur. Park eden araçlardan trafik akışı zaman zaman durma noktasına geliyor. Çözümü yok.

****

Mahmutlar’da öğrenmeyi talep eden 15 yaşındaki bir gencin;

Ata sporu güreş, Gökbel sporu yağlı güreş, basketbol, voleybol, hentbol, futbol, okçuluk, judo, tekvando, jimnastik, paraşüt, paten, dağcılık, koşu, tenis, yüzme… Yani 60 yakın federasyonun hiç birinin eğitimini alma ihtimali yoktur.

****

Son beş yılda Mahmutlara çocuk parkı inşaa edilmemiştir. Çocukların sıkış tıkış bakıma muhtaç parklarda oynamaya çalışmaları üzüntü vericidir.

Mevcut parkların yenilenmesi, yeni imar alanlarında yeri ayrılan parkların inşaası yapılmalıdır.

****

Mahmutlar Atatürk Caddesi ve Barbaros Caddesi özellikle akşam saatlerinde araç trafiğini kaldıramaz duruma gelmiştir. Bu durum kazaları arttırmış, şehir trafiğini çekilmez hale getirmiştir. Önümüzdeki turizm sezonuna yeni imar yollarının açılması şarttır.

****

Mahmutların su sorunu 2004, 2005’li yıllarda bugüne benzer bir inşaat furyasının yarattığı nüfus artışıyla ortaya çıkmıştı.

Sorun iki aşamadan oluşuyordu.

Birinci aşama dimçayı’ndan gelen ana isale hattının değiştirilerek kapasitesinin arttırılması.

İkinci aşama ise ana hattan ayrılan ara hatların değiştirilmesiydi.

ASAT altı yıl önce ana hattı çelik borularla değiştirilerek Mahmutlara 30 yıl yetecek kapasitede su getirip sorunun birinci aşamasını çözülmüş oldu.

Sıra ikinci aşamada.

****

Özellikle son üç dört yıldır yaşanan nüfus patlaması bazı bölgelerde ara hatların tamamen çökmesine ve 15, 20 güne varan su kesintilerine neden olmaya başladı.

Bu sorun daha da büyümeden Projenin ikinci aşaması olan ara hatlar biran önce değiştirilerek Akdenizin parlayan yıldızı Mahmutlar’ın su sorunu çözülmelidir.

 

Evet Adem Sandal kardeşimin paylaşımları hep Mahmutların sorunları, ilerisi ve sosyalleşmesi üzerine. Tebrik ediyorum kendisini sizin şahitliğinizde şahsını. Mahmutlarımızda daha çok Adem Sandal’lar oluşması dileğiyle hoşça kalın.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Mahmutlar Haber, En Güncel Haberler, Son Dakika - MahmutlarPost ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!