Mesut İlhan

TÜREL BİZİ UNUTMUŞ!

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Yıl 2013, aylardan Ocak Ankara’dayız soğuk bir kış günü.

Derdimiz Mahmutlar’ın ilçeliği…

Mahmutlar İlçe Yaptırma Platform Üyeleri, Ankara’da AK Parti Yerel Yönetimler Genel Başkan Yardımcısı Menderes Türel ile görüşmek için AK Parti Genel Merkezindeyiz.

Dönemin Belediye Başkanı Murat Can, İlçe Yaptırma Platformu Başkanı Sudi Çandır, AK Parti Belde Başkanı Evren Çalışkan, CHP Belde Başkanı Ahmet Asil, MHP Belde Başkanı Hasan Basar, CHP Meclis üyeleri Mustafa Gezen ve Mustafa Şimşek, Belediye Çalışanı Adem Sandal, AK Parti Üyesi Hasan Çatal, Ali Ak ve bendeniz.

BOŞA GİTTİ HEREKE KİLİMİ

Hedefimiz AK Parti’nin çıkardığı Bütünşehir yasası.

Yasanın Mimarı Antalya’lı hemşehrimiz Menderes Türel.

Hereke kilimine Mahmutlar İlçesi yazdırdık hediye olarak, Mahmutlar Post Gazetesi’nin başlığı “Türel Mahmutlar seninle gurur duyacak”, ilçe olursak diye bir manşet haber, birde yanında Mahmutlar İlçe Yaptırma Platformu’nun Türel’e özel yaptırdığı kocaman bir plaket..

YALVARIVERDİK AMA OLMADI!

Türel bizi odaya aldı. Hemşehrileriyiz ya çay da ısmarladı.

Bizim derdimiz Belediyemi’zin kapanmaması.

Türel’e yalvarıverdik ama, ‘benden böyle bir istek istemeyin’ deyip kestirip attı. Çünkü AK Parti’nin çıkardığı kanuna Parti içinde hiçbir kimsenin itiraz edemediğini söyledi.

‘Tavsiyeniz ne olur?’ diye sorduğumda; “Muhalefet Partilileri ile ilişkinizi sıcak tutun, onlar meclise önerge versin” dedi.

NÜFUSU YETMEYEN ARSUZ İLÇE OLDU

MAHMUTLAR FAZLA NÜFUSU İLE İLÇE OLAMADI

Bütünşehir yasası maddesinde 20 bin nüfusu olan belde belediyeleri ilçe olabilirler maddesini gösterdik ama nafile. Aynı yasa ile Hatay’ın Arsuz Beldesi İlçe oldu hem de nüfusu 20 bin değildi, ‘İskendurun ilçesinden biraz nüfus kopartılarak oldu’ dedik ama nato mermer nato kafa…

HATIRLADIM DEDİ AMA BANA GÖRE HATIRLAMADI

Gün geçtiğimiz hafta…

Türel Alanya’ya gelerek Başkan yardımcısı olduğum Alanya Aktif Gazeteciler Cemiyetini ziyaret etti.

İlçe Yaptırma Platformu Başkanı ve Mahmutlar Post Gazetesi Köşe Yazarı Sudi Çandır Türel’e; “Boyunuzu aşan bir soru sormak istiyorum. Bütünşehir yasasında nüfusu 20 bin olan Belde belediyeleri ilçe olabilir maddesi var. Bu yasaya rağmen Mahmutlar ilçe olabilirdi ama olmadı. Sizi Genel Merkezde İlçe yaptırma Platformu üyeleri ile ziyaret etmiştik” dedi. Türel bizi tanıyamadı. Tanıması için ‘Sayın Türel size bir hereke kilimi hediye etmiştik’ üzerinde de ‘Mahmutlar ilçesi’ yazıyordu deyince ‘hatırladım’ dedi ama bana göre hatırlamadı. Canı sağolsun biz onu hatırlıyoruz her seçim dönemi!

“İLÇE OLMASI İÇİN SÜREÇ TIKANMIŞTIR” DEDİ

Sayın Türel o dönemde, “Yeni Büyükşehir olan yerler haricinde ilçe yapılmadı. Mahmutlar benim yörem, içinde benimde dostlarım yaşıyor. Mahmutlar’ın İlçe olmasını bende arzu ederim. AK Parti olarak Mahmutlar’ın İlçe olması için bir ayrıcalığımız olamaz. Mahmutlar’ın İlçe olması için süreç tıkanmıştır. İlçe kurulması yeni yasalarla olur. Mahmutlar’ın İlçe olma konusu Meclise gelince Antalyalı bir Milletvekili olarak her türlü desteğimi vereceğimden hiçbir şüpheniz olmasın” demişti”

Sayın Türele hatırlatmak istedim.

Size söz; ‘Mahmutlar’ın ilçe olması için hem MAHKOD Derneği hem de Mahmutlar İlçe Yaptırma Platformu terimizin son damlasına kadar mücadele edeceğiz…

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Mahmutlar Haber, En Güncel Haberler, Son Dakika - MahmutlarPost ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!