Mesut İlhan

SEÇİM SONRASI SOSYAL MEDYA

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Seçim sonrası sosyal medyayı şöyle bir dolaştım. Mahmutlar’da ikamet eden Hülya Karadayı, Alanya eski Mimarlar Odası Başkanı Burhan Taner’i ve Mahmutlar’da yaşayan Emekli Öğretmen Mehmet Uğuz’un sosyal medyasından seçim sonrası paylaşımlarına göz attım.

“ÇEYREK KARPUZA BAKIP ELİNDEKİ PARAYI SAYDI”

Hülya Karadayı, “Bugün pazarda dolaşırken fark ettim. Abartısız her şey beşer lira daha pahalanmıştı. Sonra insanları inceledim, çeyreğin yarısı kesilmiş karpuza bakıp, birde elindeki paraya bakanlara baktım, bir şey dikkatimi çekti, o dolu dolu pazar arabasını göremedim kimsede. Suratlar asık, o aşırı kazık fiyatlı levhalı mallar tezgahta kalmış, alışveriş mutluluğu yaşayan sadece yabancılar. Zaten Türkler ancak hava kararmaya az kala çıkarlar pazara. Sonra düşündüm. Amannn boşver, bir musibet bin nasihattan iyidir!!! Yazık, zafer sarhoşluğundan çabuk ayıldılar. Yarın da gelsin akaryakıt zamları”.

“KENDİMİ ÜZMEME KARARI ALDIM”

Alanya eski Mimarlar Odası Başkanı Burhan Taneri sosyal medyadaki paylaşımında söyle demiş; “Evet değerli halkımız seçimini yaptı! bu sonuca göre oba fırının önünde askıda ekmek bekleyenleri salı ve cuma pazarında geç saatlerde pazar artığında domates, soğan, meyve, sebze arayanları. Marketlerde et ve peynir reyonlarına bakıp parasını sayanları vs görmeye devam edeceğiz. Ben bu halleri görüp çok üzülür ve elimden gelen yardımı yapmaya çalışırdım. Ha bu seçimden sonra kendi düşen ağlamaz diyorum! Bende kendimi üzmeme kararı aldım. İnsanlar layık oldukları şekilde yönetilirler”.

“HEM POŞET ALAMIYOR, HEM DE DİLİ UZAMIŞ DİYOR”

Mahmutlar’da yaşayan Emekli Öğretmen Mehmet Uğuz Mahmutlar’da bulunan biz zincir Markette yaşananları sosyal medyaya taşımış.

‘Markette’

-Poşet ister misiniz?

-Hayır istemem.

Aldıklarını kucağına yığdı. Düşürme endişesi ile çıkarken açık kapanır kapıdan son anda geçerken kapı sıkıştırdı. Elinde tuttuğu naylon poşetin içindeki 10 yumurtadan 4 tanesi kırıldı.

Kendi kendine, “La Havle Vela Kuvvete İlla Billahil Aliyyil Azim” dedi.

Karşı kaldırımda komşusunu gördü:

-Hasan Bey bekle geliyorum dedi karşıya geçerken;

-Dur yardım edeyim, niye poşet almadın dedi.

-Yahu o kadar mal alıyoruz bir poşet dahi vermiyorlar. Kaldırımdan geçen bir genç söze karıştı;

-Amca bizi mal sayıyorlar da ondan vermiyorlar.

-Allah aşkına siz konuşmayın da; kim konuşursa konuşsun.

Siz inkarcısınız.

Gördün değil mi yerli otomobili.

Adam daha ne yapsın? Bir türlü yaranamadı size.

Delikanlı:

-Gördüm amca da otomobilin yapıldığı yeri bir türlü göstermiyorlar.

Adam:

-Niye gösterelim ki bu devlet sırrı.

Delikanlı:

-Amca, devletin kozmik odasına girildi de oraya mı girilmeyecek?

-Adam:

Bak bak!

Neler de biliyor?

Dili de uzamış!

Derken sinirinden elindeki aldıklarını düzeltirken yumurta poşeti düştü.

Delikanlı yavaşça oradan uzaklaştı.

NOT: Alanya Mahmutlar Mah. Atatürk Cad. Asat Veznesi yanındaki bir zincir markette yaşanan bir olay.

 

 

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

1 Yorum

  1. 11 Haziran 2023, 14:30

    Beyefendi bunları yaşıyoruz. Sen alternatif söyle ona gidelim. Günde dört mevsimi yaşayan bir ona bir buna makam mevki dağıtan göbek vermeyen CHP başkanına mı gidelim. Gelmeden insanları yargılamaya başlayanlar insanları korkutuyor. Lütfen CHP kendine baksın

    Cevapla
Giriş Yap

Mahmutlar Haber, En Güncel Haberler, Son Dakika - MahmutlarPost ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!