Mesut İlhan

NERDEN NEREYE?

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Seçimleri asrın lideri kazandı yine. Sokaklarda zafer sarhoşluğu yaşanıyor. Dilimizi bilmeyenler bile Suriye ve Afgan bayrağı ile sokaklarda istikrar devam etsin nağraları atıyorlar. Bizim Türkler soruyor, ‘neyin istikrarı?’ diye Suriyeli ve Afganlı kardeşlerimiz bakıyor boş boş çünkü Türkçe bilmiyor. İşte tüm ülkede ve yurt dışında kullanılan oyun her altı kişiden birisi maalesef ya Türkiye’de yaşamıyor, ya da Türk değil.

NEBATİ’NİN GÖZLERİNİN FERİ SÖNDÜ

Seçimden sonra Ankara’ya gidecek uçağa geç kalmış ekonominin bakanı gözleri ışıldayan Nebati tepki gösteren yolculara özür dilemek yerine pişkin pişkin, “AK Parti kazandı, Cumhurbaşkanımız kazandı, hazmedeceksiniz, bu kadar basit!” diyor. Tabi ki bu konuşmaları yaparken ‘acaba Reis duyarda beni tekrar Bakan yapar mı gözlerimin ışıltısı devam eder mi?’ dedi ama olmadı. Bir baktı Mehmet Şimşek diye Amerika da master yapan bir adamı çağırdı yanına, ‘geç ekonominin dümenine’ dedi ve bizim Nebati’nin gözlerinin feri söndü.

ŞİMŞEK CUK DİYE OTURDU

Eski Bakan Şimşek’e büyük ısrar ve istekle ‘Ekonominin dümenine geç’ denildi Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan tarafından. Erdoğan eski bakanı Mehmet Şimşek içinde 2019 yılında bir konuşmasında Ahmet Davutoğlu ve Ali Babacan için ‘bunlar Halk Bankasını da dolandırmaya çalıştı’ demişti.

Gün geldi tekrar Ekonomi Bakanı olarak Erdoğan’ın kabinesinde yer aldı. Dolar ve Euro’nun yükselişini durduramasa da piyasalar olumlu gördü Nebati Şimşek değişikliğini.

Kimdir Mehmet Şimşek; Batman’ın bir köyünde ılkı güden bir sakin insan. Eğitimini en yüksek derecede tamamlamış bu ülkenin önemli değerlerinden birisi. 1967 doğumlu olan Şimşek, Emerging Dergisi tarafından 2013 yılında Avrupa’da yılın Maliye Bakanı seçilmiş. Bir başka dergi Foreign Polic Dünyanın en etkili 500 siyasetçisinden birisi olarak göstermiş. Büyük beklentimiz var ülke olarak Mehmet Şimşek’ten. Paramız değerlensin istiyoruz artık.

SOYLU RENK VERİYORDU SİYASETE

İçişleri eski bakanımız Sayın Süleyman Soylu siyasete renk veriyordu ama yakışıyor muydu bence hayır. Bağırmak, sataşmak ve küfür etmek bir bakana hiç yakıştıramam. Reis’te yakıştırmadı ki görevden aldı. Soylu’nun birçok söylemi akıllarda.

Mesela; ‘bir siyasetçi her ay 10 bin dolar alıyor yakında açıklayacağım’ dedi ama hala açıklamadı. Hatta açıklaması için televizyona çıkardılar ve sordular, ‘hangi siyasetçi alıyor bu 10 bin doları?’ diye Soylu şöyle cevap verdi. “Benim sigorta acente şirketim var. Orada makbuz kesen bir makine var cırt cırt diye poliçe keserken ses çıkarır ben o sesi çok severim” dedi.

Yurt dışından bir ses ikide bir ‘sülüüüü ne oldu?’ diye bağırır.

Bir parti lideri, ‘Süleyman yarın bakanlığın önüne geliyorum, erkeksen çık karşıma’ der.

Neeerdennn nereye deriz ya işte böyle geldi geçti seçimler.

Beni sorarsanız kaybettim gibi görünüyor ama bazen kaybedenler kazanır.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Mahmutlar Haber, En Güncel Haberler, Son Dakika - MahmutlarPost ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!