Mesut İlhan

MAHMUTLAR İLÇE OLUYOR!

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Müjde Mahmutlar. En sonunda İlçe olmamızın kapısı aralandı.

MAHKOD Derneği olarak çalışmalarımız uzun bir süredir siyasi partilerin genel Merkezlerinde ve Siyasi Partilerin liderleri ile sürdürmüş ve Mahmutlar’ın güncel kriterlerini bir dosya ile birlikte ilgililere sunmuştuk.

Son iki seçim öncesi MHP liderinin seçim beyannamesinde bulunan 100 İl ve 1000 İlçe maddesi bizim umutlarımızı taze tutmamıza yetmişti.

BAHÇELİ’NİN KONUŞMASI ÇOK ÇOK ÖNEMLİ

Gün geldi genel seçimler geçti ve Cumhur ittifakının en güçlü ortağı MHP lideri Devlet Bahçeli genel seçim sonrası ilk gurup konuşmasında dile getirdiği ve Cumhuriyetimizin 100.ncü yılına vurgu yaparak daha güçlü Türkiye anca 100 il ve 1000 ilçe ile mümkün, gücüne güç katacak inşa ve ihya olacak açıklaması çok çok önemlidir.

YÜCEL’İN ETKİSİ OLDU MU?

MHP Grup konuşmasında MHP lideri Devlet Bahçeli’nin 100 il ve 1000 ilçe konusunu gündeme taşıması, Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel’in grup konuşmasında sadece bir gün önce MHP genel merkezindeki Bahçeli’nin odasındaki görüşmede ele alınmış olabilir mi? Bahçeli, “29 Ekim’de Cumhuriyetin 100. yılında 100 il 1000 ilçe olacak” açıklaması öncesinde genel merkez de Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel ile birlikte MHP Alanya İlçe Başkanı Mustafa Sünbül ve bazı Belediye meclis üyeleri de bulundu. Bu sorunun cevabı çok yakında ortaya çıkar.

MAHMUTLAR İLÇE OLMAYA HAZIR MI?

Artık Alanya’nın il, Mahmutlar’ın ilçe olma yolunda önemli bir yol kat edilmiştir. Emeği olanlara Mahmutlar Koruma ve Yaşatma Derneği MAHKOD olarak teşekkür ederiz.

Peki, Mahmutlar İlçe olmaya hazır mı?

Bu sorunun cevabı çoktan hazır.

Mahmutlar İlçe olmaya yabancı değil. Yıllarca ilçe gibi yönetildi. Kendi göbeğini kendi kesti. Mahmutlar kırsalda kıyıda köşede kalmış bir Mahalle değil. Şu anda Mahalle gömleği giydirilmiş düğmeleri patlamış bir durumda. Belediyesi, Kaymakamlık binası ve diğer kurumları barındıracak alan ve maddi durumu en güçlü ilçe adayıdır. Benim tercihim Kestel sınırı ile Demirtaş mahallesini kapsayan en az 100 bin nüfuslu güçlü bir ilçedir.

ADAYLAR KİMLER OLABİLİR?

Mahmutlar ilçe olunca yüzlerce başkana ve yöneticilere ihtiyaç olacaktır. Alanya Merkez dahil en önemli ekonomisi yüksek yer Mahmutlar’dır. Ticaret Odası, Esnaf ve Sanatkarlar Odası, Şoförler Odası ve sayamadığım bir çok kurum ve kuruluş Mahmutlar’da yer alacaktır. Biraz öncede okuduğunuz gibi Kestel ile Demirtaş arasında çok kapsamlı bir ilçeliğe hazır olun.

Şimdi diyeceksiniz Belediye Başkan adayları kimler olur?

Düşündüğünüz şeye bakın siz.

Yeni gençlerimiz var kendilerini yetiştirmiş.

Mesela Ali Koç, Oğuzhan Çelik, Metehan Sandal, Hasan Basar, Bülent Yılmaz, Nazmi Yüksel, Eren Bahçeci, Hasan Şen bunlar ilk aklıma gelenler.

‘Eskiler yine çıkar mı?’ sorusuna cevabım çıkmak isteyeceklerdir ama miladını doldurdular sanırım.

Şimdiye kadar siyasetin içinde olmayıp, ‘bende buradayım’ diyen olur mu?

Olur elbet ama siyasette yer bulamaz.

29 Ekim Cumhuriyet Bayramımız şimdiden kutlu olsun.

 

 

 

 

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Mahmutlar Haber, En Güncel Haberler, Son Dakika - MahmutlarPost ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!