ALANYA NASIL YÖNETİLİYOR?
Alanya nasıl yönetiliyor? sorusu her platformda çok sık konuşuluyor. Sosyal medyada; ‘Alanya’nın nasıl yönetildiği? veya tersten okursak, Nasıl yönetilemediği? sorusu en fazla konuşulan gündem konusu.
Size Mahmutlar’a dayatılarak getirilen ‘Karayolları şantiyesi’ ile ilgili bilgiler aktaracağım bu yazımda.
Önce 70 yıl öncesine gidelim.
Karayolları Alanya’ya araştırmalarıma göre 70 yıl önce kurulmuş. O dönem Alanya Şehir Merkezi Mola Kavşağı yani şimdiki Atatürk Anıtı ile Kuyularönü Cami arasındaki alanda yer alıyordu. Yani küçük bir sahil kasabası.
O BELEDİYE BAŞKANINI TEBRİK EDERİM..
Damlataş Mağarası tarafında Meyve ve Sebze Hali ve Müze yer alıyor. Atatürk Caddesi üzerinde şehirden uzak batı tarafında tamirhaneler, Mermerciler gibi gürültü yapan meslek gurupları yer alıyordu. O dönemin Alanya’yı yöneten Belediye Başkanı ve Meclis üyeleri Karayolları şantiyesi şehir merkezinde olmasın diye Alanya’nın doğusunda yer alan şimdiki Alanya sanayisinin alt bölümüne yapılmasını istemişler. Alanya Şehir Merkezine bayağı uzak. Arada ev sayısı bile bir elin parmakları kadar az. O dönemki Belediye başkanı ‘şehre zarar vermeyeyim’ diye bu kararı almış tebrik etmek gerek.
GELELİM DÖNEMİN BELEDİYE BAŞKANINA..
‘Karayolları alanı Millet Bahçesi olsun’ teklifleri gelince Karayolları Şantiyesi’nin nereye taşınacağı gündeme geldi.
Karayolları yetkililerinin, ‘Mahmutlar’a taşınalım başka bir yere gitmeyiz’ diye de bir dayatma yaptığını duydum.
Alanya Belediye Başkanımız Adem Murat Yücel’e bu konuyu sordum. Bana, “Evet burayı karayollarına istiyorlar ben kesinlikle burayı Karayollarına vermem, burada Belediye şantiyesi de var. Siz rahat olun” dedi.
Bende burası ile ilgili sorulara, “Buraya gelmeyecek en güvenilir yerden garanti aldım” diyordum. Bir gün tesadüfen elime geçen bir belge Karayolları Şantiyesinin Mahmutlar’a taşınacağı hem de tam göbeğine imarlı alana yapılacağını ilgililerden öğrendim.
Adem Başkana WhatsApp aracılığı ile belgeyi gönderdim. Ve burası ile bilgisi olup olmadığını sordum. Ardından burası ile ilgili defalarca telefonla aramama rağmen konu ile ilgili soruya cevap veremeyeceği için telefonuma bakmadı. 70 yıl önceki Belediye başkanı ile şimdiki belediye başkanı arasındaki şehre bakış açısını bilmenizi istedim.
***
MAHMUTLAR KIRMIZI ÇİZGİMİZ..
Mahmutlar Belediyesi Bütünşehir yasası ile birlikte kapanınca adeta öksüz kalmıştı. Ümidimizi komşu çocuğu Adem Murat Yücel’e bağlamıştık. Birinci dönemde siyasi partilerimizi bir kenara bırakarak; Yücel’in, ‘destek verin Alanya’yı birazda kara Alanyalılar yönetsin’ önerisine hep birlikte destek verdik.
Yücel kazandı.
Kaybeden Mahmutlar oldu.
İlk döneminde tek bir yatırımı bile yok.
Yatırım isteyince, “Sarımsak ekecek yeriniz bile kalmamış” dedi. Cumhur ittifakı desteği ile ikinci dönemde Belediye Başkanlığını tekrar kazanan Yücel, Alanya Belediyesi’nin yıllarca birikmiş SGK borcunu, Mahmutlar’daki Sağlık alanını SGK’ya borcu karşılığı takasa verdi.
Hani sarımsak ekecek yerimiz yoktu?
Mahmutlar, Mahmutlar’lıların kırmızı çizgisidir yaltakçılar hariç.
Birisi onlara, Mahmutlar’ı götürüyorlar dese o yaltakçılar da omuz verirler.
Köşe yazılarıma devam edeceğim…
Biliyorsunuz gerçeklerin bir gün ortaya çıkmak gibi kötü bir huyu vardır.