Fatma Nurselin KODAL

KAYGIYI AZALTMA YOLLARI

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Stres Yönetimi

Stresi yönetmeyi öğrenmek, potansiyel tetikleyicileri sınırlamaya yardımcı olabilir. Yaklaşan baskıları ve son teslim tarihlerini düzenleyin, göz korkutucu görevleri daha yönetilebilir hale getirmek için listeler oluşturun. Planlamalar yaparak belirsizlikleri düzenlemeye çalışın.

Destek Ağı

Destek ağı bizim için kaynak olan ve destekleyici bireylerden oluşur. Destek ağlarınızı gözden geçirin ve insanlarla duygusal olarak iletişim kurarak temas edin. Bir aile üyesi veya arkadaş gibi destekleyici tanıdık kişilerle konuşun. Duygularınızı paylaşın. Profesyonel destek alın.

Gevşeme Teknikleri

Basit aktiviteler, kaygının zihinsel ve fiziksel belirtilerini hafifletmeye yardımcı olabilir. Bazı yardımcı aktiviteler: meditasyon, derin nefes egzersizleri, yürüyüş, duş almak, karanlıkta dinlenme, yoga. Günlük yaşamınıza entegre ettiğiniz bu teknikler, an’ı yaşama becerinizi ve rahatlamanızı destekler. Böylece, zihninizi geçmiş veya gelecekten ‘’şu an’’a çeker ve uzun vadede daha zinde hissedebilirsiniz.

Olumsuz Düşünceleri Olumlu Olanlarla Değiştirmek

Olumsuz düşünce kalıplarınızı not alarak yerine gelebilecek olumlu alternatifleri yazabilirsiniz. Olumlu ve gerçekçi cümleler algınızı değiştirebilir ve olumsuz düşüncelerle gelen kaygınızı hafifletebilir. Bu egzersiz kaygı uyandıran ve kendinizi etiketlediğiniz düşüncelerini fark etmenizi sağlar. Bu farkındalık ise değişimi başlatır. Böylelikle, zihninizdeki olumsuz düşünce yumağını açmış ve zihninizde olumlu, gerçekçi düşüncelere her açmış olursunuz. Değişen düşünceleriniz davranışlarınıza da yansır.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Mahmutlar Haber, En Güncel Haberler, Son Dakika - MahmutlarPost ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!