Tuğçe Yatmaz

KIŞIN KİLO ALMAMAK İÇİN BUNLARI YAPIN

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Kış mevsimi yaklaşıyorken genellikle bu zamanlarda oluşan kilo artışını nasıl engelleyebiliriz diye değinmek istedim.

Kışın kilo alımı, genellikle düşük aktivite seviyesi ve evde çok vakit geçirmekle birlikte fazla kalori alımı gibi faktörlerin neden olduğu yaygın bir durumdur. Kilodaki küçük dalgalanmalar endişelenecek bir şey olmasa da, kış aylarında önemli miktarda kilo almak sağlığı olumsuz etkileyebilir ve yaşam kalitesini düşürebilir. Bu yüzden beslenmenizde yapacağınız değişiklikler ile bunu önlemek mümkün.

Kışın kilo alımı önlenebilir mi?

Genellikle kış aylarında kilo aldığınızı ve son birkaç yılda vücut ağırlığınızda düzenli artış olduğunu fark ederseniz, kilo almanızın arkasındaki nedenleri araştırmak gerekebilir.

Birkaç kilo almanın genel sağlığınızı etkilemesi pek olası olmasa ve endişelenecek bir şey olmasa da, zaman içinde tutarlı kilo alımı tip 2 diyabet ve kalp hastalığı gibi sağlık sorunları riskinizi artırabilir.

Kış aylarında önemli miktarda kilo alıp yazın tekrar kaybetmek gibi kilo alma ve kilo verme döngüleri de tip 2 diyabet riski dahil olmak üzere hastalık riskini artırabilir. Bu nedenle, yıl boyunca sağlıklı vücut ağırlığını korumak genel sağlık için önemlidir. Neyse ki, kışın kilo alımı, dengeli bir diyet ile ve düzenli fiziksel aktivite yapmak gibi sağlıklı yollarla yönetilebilir.

İşte kış aylarında sağlıklı kalmanın birkaç yolu:

Yıl boyunca sağlıklı bir beslenme.

Kışın kilo alımının ana nedeni, artan kalori tüketimi ile ilgilidir. Sağlıklı yiyeceklere öncelik vermeye ve mümkün olduğunca sağlıklı, dengeli öğünler tüketmeye odaklanın. Mevcut beslenmeniz fast food gibi ultra işlenmiş yiyecekler açısından yüksekse, diyetinize daha çok sebze, baklagil, meyve, yağlı tohumlar, yağsız et gibi daha besleyici yiyecekler ekleyin.

Önemli olan zamanla kademeli kilo kaybına yol açabilen ve ömür boyu takip edilmesi amaçlanan diyet ve yaşam tarzı değişiklikleridir.

İlave şekeri azaltın.

Özellikle asitli içecekler gibi şekerle tatlandırılmış içeceklerden ilave şeker alımınızı sınırlamak, fazla kaloriyi azaltmanın ve kilo vermeyi teşvik etmenin basit bir yoludur. Çok fazla ilave şeker de genel sağlığa zarar verebilir

Çok kısıtlayıcı olmayın.

Öğün atlayarak veya aşırı katı diyetler uygulayarak yiyecek alımınızı kısıtlamak çok zararlı ve sonrasında aşırı kalori tüketimine yol açabilir ve mental sağlığınıza da zarar verebilir. Bunun yerine, düzenli olarak sağlıklı besinlerle beslenin.

Sadece kilo vermeye değil, sağlığınıza odaklanın.

Kilo vermeyi istemekte yanlış bir şey olmasa da araştırmalar, fiziksel görünüm yerine sağlık nedenleriyle motive olan kişilerin uzun vadede kilo vermede daha başarılı olma eğiliminde olduğunu gösteriyor.

Aktif kalın.

Yıl boyunca aktif kalmak, sağlıklı kalmanıza ve vücut ağırlığınızı korumanıza yardımcı olabilir. Yürüyüşe çıkarak, bir spor salonuna katılarak veya hoşunuza giden diğer aktivitelere katılarak fiziksel aktiviteyi gününüzün düzenli bir parçası haline getirmeye çalışın.

Kış ayları da dahil olmak üzere makul bir vücut ağırlığını korumak, karmaşık ve zor diyetler veya yoğun egzersizler gerektirmez. Vermek istediğiniz fazla kilonuz varsa, kısa vadeli kilo vermeye odaklanan aşırı kısıtlayıcı yöntemlerden kaçının ve bunun yerine uzun vadede makul bir vücut

ağırlığına ulaşmanıza ve bunu korumanıza yardımcı olabilecek diyet ve yaşam tarzı değişikliklerini uygulamaya odaklanın.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Mahmutlar Haber, En Güncel Haberler, Son Dakika - MahmutlarPost ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!