Tuğçe Yatmaz

YAZA İDEAL KİLODA GİRMEK

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Artık kış bitti, bahar geldi. Bahar sanki yeniden başlamak için bir fırsat gibi geliyor insana. Evimizi temizliyoruz mesela baştan aşağıya. Dolabımızı düzenliyoruz, kıyafetlerimiz değişiyor. Çevremizi değiştirirken bedenimizi niye değiştirmeyelim? Daha sağlıklı olmak için neden bir adım atmayalım?

Bunu yaz geldi hadi zayıflayalım olarak anlamayalım. Bu şekilde düşünürsek zaten büyük ihtimalle gördüğümüz sonuç geçici olacaktır. Bedenime nasıl daha güzel bakarım ve nasıl daha iyi hissederim diye düşünün. En büyük düşmanımız ise bahaneleri geride bırakalım. Yeterince istiyor isek bir şekilde yolunu bulup orada disiplinli bir şekilde ilerleyebiliriz. Bu noktada sıcak havanın verdiği enerjiyle kendimizi motive edelim. Daha çok dışarı çıkalım, temiz hava alalım, hareket edelim.

İdeal kiloya ulaştığınızda yaşayacağınız olumlu durumlara bakacak olursak;

Daha sağlıklı halde olacaksınız.

Sağlıklı ve dengeli bir diyet uygularken bozulmuş kan değerleriniz iyileşecek. Hormonlarınız daha dengeli olacak bu sayede depresyon, anksiyete, uyku düzensizliği gibi sorunları yaşama riskiniz azalacak. O yüzden sadece kilo vermek için diyet yapıyorum diye bakmadan bütünsel yaklaşmak lazım. Sağlıklı beslenmenin bize getirdiği olumlu yanları unutmadan, bunu kalıcı olarak düşünüp, hayatımızda ve günlük yaşantımızda bunun için çabalayacağımızı kabullenmemiz gerekiyor.

Hareket etme isteğiniz artacak.

Vücudumuzda taşıdığımız her bir fazla kilo bize ağırlık yapar. Hantallaştırır ve psikolojimizi kötü etkileyebilir. Mesela kilo veren insanlar merdiven çıkarken bile farkı çok net hissettiklerini söylerler. Daha rahat, nefesim kesilmeden çıkıyorum derler. Bu dinçlik bizi yürüyüş yapmaya, yüzmeye veya herhangi bir spor dalını yapmaya motive eder.

Kendinize daha çok güveneceksiniz.

Görünüşümüz ister istemez kendimize güvenimizi etkiliyor. Güzel göründüğümüzü düşündüğümüz zamanlar duruşumuz, konuşmamız bile değişiyor. Ve fazla kilonuzdan kurtulduğunuzda ki o başarma hazzı kendinizi çok daha güçlü hissetmenize neden olacak. Sosyalleşirken de daha rahat hissetmenize yol açacak.

Diyetisyen olarak tavsiyem.

Bir uzman olarak önerim daha bilinçli olmamız. Kilo vermek istiyoruz ama başaramıyorsak bunu kabullenmek yerine bir düşünelim nerede hata yaptığımızı. Belki imkansız bir hedef koyuyoruz ve onu gerçekleştiremediğimizde motive kaybı yaşayıp, pes ediyoruz. Veya diyet yaparken mükemmeliyetçi misiniz? Eğer diyetteyken yüzde yüz sağlıklı yiyecekler tüketme mantığında isek bu da olumsuz etkileyebilir motisyonumuzu. Daha ılımlı bir yaklaşımla, arada istediğiniz yiyecekleri de tüketip, kendinizi aşırı kısıtlamazsanız diyete daha iyi uyum sağladığınızı fark edeceksiniz. Çünkü kimse mükemmel beslenmiyor, arada zorlanmak çok normal. Stres yapmak yerine olumlama yapalım, küçük başarılarımızı görmezden gelmeyelim.

 

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Mahmutlar Haber, En Güncel Haberler, Son Dakika - MahmutlarPost ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!