Tuğçe Yatmaz

YAĞ KAYBINI ARTTIRMANIN YOLLARI

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Kilo verirken asıl amaçlanan yağ kaybıdır. Çünkü yağ kaybı olduğunda incelme de çok net bir şekilde görülmeye başlar. Vücudun en üst düzeyde yağ yakması için kritik olan günlük kalori alımıdır. Sanılanın aksine aç kalmak metabolizmayı yavaşlatarak vücutta yağ kütlesinde artışa neden olabilir. Bunun dışında 5 konuya daha dikkat ederek yağ kaybınızı arttırabilirsiniz.

Düzenli kardiyo yapın

Aerobik egzersiz olarak da bilinen kardiyo, en yaygın egzersiz biçimlerinden biridir. Özellikle kalbi ve akciğerleri çalıştıran egzersizlerdir. Düzenli kardiyo, yağ yakımını ve kilo kaybını artırmanın en etkili yollarından biri olabilir.

Örneğin, 15 çalışmanın incelemesine bakıldığında, orta yaşlı kadınlarda artan aerobik egzersizi sonucunda bel bölgesi yağlanmasında azalma görüldü. Diğer araştırmalar, aerobik egzersizin kas kütlesini artırabileceğini ve göbek yağını, bel çevresini ve vücut yağını azaltabileceğini bulmuştur.

Haftada 150-300 dakika orta ila şiddetli egzersiz veya her gün yaklaşık 20-40 dakika kardiyo öneriliyor. Koşmak, yürümek, bisiklete binmek ve yüzmek kardiyo egzersizlerinden sadece birkaçı.

Kahve içmek

Kahvedeki kafein, merkezi sinir sisteminizi uyarır, metabolizmayı hızlandırır ve yağ asitlerinin parçalanmasını hızlandırır. En iyi etki için egzersizinizden 1 saat önce tüketmeye çalışın.

Kuvvet antrenmanı yapın

Kuvvet antrenmanı, kaslarınızın dirence karşı kasıldığı bir egzersiz türüdür. Kas kütlesi oluşturur ve zamanla gücü artırır ve genellikle ağırlık kaldırmayı içerir. Araştırmalar, kuvvet antrenmanının, özellikle yağ kaybı söz konusu olduğunda, birçok sağlık yararına sahip olduğunu ortaya koymaktadır. Ayrıca, direnç egzersizi kas kütlesinin korunmasına yardımcı olabilir ve bu da vücudunuzun dinlenme sırasında yaktığı kalori sayısını artırabilir. Vücut ağırlığı egzersizleri yapmak, ağırlık kaldırmak ve direnç lastiği gibi ekipmanlar kullanmak, kuvvet antrenmanına başlamanın birkaç kolay yoludur.

Protein alımını ihmal etmeyin

Daha fazla protein açısından zengin yiyecekler yemek, iştahınızı azaltmanıza ve yağ yakımını artırmanıza yardımcı olabilir. Aslında, birçok çalışma daha yüksek oranda kaliteli protein yemeyi daha düşük vücut yağı ve obezite riski ile ilişkilendirmiştir.

Diğer araştırmalar, yüksek proteinli bir diyetin kilo verme sırasında kas kütlesini ve metabolizmayı korumaya yardımcı olabileceğini gösteriyor. Protein alımınızı artırmak ayrıca tokluk hissini artırabilir, açlığı azaltabilir ve kalori alımını azaltabilir ve tüm bunlar kilo vermeye yardımcı olan faktörlerdir.

Uyku ihtiyacınızı karşılayın

10 yıllık bir çalışma, genç kadınlar arasında gece başına 6 saatten az uyumayı daha yüksek obezite riskiyle ilişkilendirdi. Diğer araştırmalar, uyku eksikliğinin açlık hormonlarındaki değişikliklere, iştah artışına ve daha yüksek obezite riskine katkıda bulunabileceğini göstermektedir.

Herkesin farklı miktarda uykuya ihtiyacı olsa da çoğu çalışma, kilo yönetimi ve genel sağlık için en fazla faydayı en az 7 saat uykuyla ilişkilendirir. Sağlıklı bir uyku döngüsünü desteklemek için düzenli bir uyku programına bağlı kalın, akşamları kafein alımınızı sınırlayın ve yatmadan önce elektronik cihaz kullanımınızı en aza indirin.

 

 

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Mahmutlar Haber, En Güncel Haberler, Son Dakika - MahmutlarPost ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!