Tuğçe Yatmaz

KİLO VERMEK İSTERKEN BU HATAALRI YAPMAYIN

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

 

Günümüzde genel olarak insanlar vücuduna dikkat ediyor ve formda kalmaya çalışıyor. Fazla kilolu bireyler de biran önce ideal kilosuna ulaşmak istiyor ve bunun yollarını araştırıyor. Ama bu süreçte yapılan hatalar diyetin sürdürülememesine veya sonrasında daha fazla kilo alımına sebep olabiliyor.

Bunların önüne geçmemiz için bilgilenmemiz şart.

 

İşte diyet yaparken en yaygın yapılan hatalar:

 

İhtiyacınıza uygun olmayan diyetleri uygulamaktan kaçının.

Yaşam şeklinize, beslenme alışkanlıklarınıza, aktivite düzeyinize uygun olmayan bir diyeti uygulamaya çalışmak sadece bir süre boyunca devam ettirilebilir. Diyete uymaya çalışmak bıkkınlık yaratıp pes etmenize sebep olabilir. Sağlığınız için, enerji ihtiyacınıza uygun dengeli ve yağ kaybını amaçlayan listelere sadık kalın.

 

Güvenilir olmayan kaynakların beslenme tavsiyelerine inanmayın.

İnternet kaynaklarında nasıl hızlı bir şekilde kilo verileceği ve forma girileceği konusunda çok fazla bilgi var. Belli besin grubunu yasaklayan diyetlerden, sadece meyve ve sebze suları içerenlere kadar her gün yeni bir moda diyet ortaya çıkıyor. Bu diyetler genellikle çabuk etki alabilmeniz için çok kısıtlayıcı diyetlerdir. Sonuç olarak tartıda eksi görebilirsiniz ama kaybettiğiniz genel olarak su ve kastır. Tekrar normal yeme düzeninize geçtiğinizde ise kaybettiğiniz kiloyu, hatta daha fazlasını geri alırsınız. Lütfen diyetisyen dışında size söylenen beslenme tavsiyelerine uymayın.

 

Kısa zamanda mucize beklemeyin.

Tabi ki herkes istediğine hemen ulaşmak ister ama ulaşılması imkansız hedef koymak hayal kırıklığına sebep olup, motivasyonu düşürebilir. Kilo verirken kısa bir sürede zayıflanmak isteniyor fakat alırken biranda almadığımız kiloyu nasıl biranda verebiliriz, bunu unutmamak lazım. Her başarı zaman, sabır ve çaba ister.

 

Bedeninizi başkalarıyla kıyaslamayın.

Herkesin metabolizma hızı, yaşam şekli birbirinden çok farklı. Bu süreçte kendinizi başkasıyla kıyaslamanız size sadece zarar verir. Çünkü herkesin kilo verme hızı farklı, sizin başkasına göre yavaş kilo veriyor olmanız kötü hissetmenize neden olmasın. Kendinize uygun hedef koyup ona odaklanmak çok daha sağlıklı olacaktır.

 

Sonuç olarak…

Uyguladığımız popüler ve fazla kalori kısıtlamalı açlık diyetleri belki kısa zamanda tartıda fark görmemizi sağlar fakat bu giden genellikle sıvı ve kas kaybıdır. Sağlıklı bir şekilde yağ kaybı olması için uygun kaloride, dengeli bir diyet uygulamak gerekir. Unutmamak gerekir ki her bireyin metabolizması, genetik yapısı ve gereksinimleri farklıdır. Başkasına iyi gelen diyet size iyi gelmeyebilir bu yüzden vücudunuzu dinleyin ve her duyduğunuz veya internette gördüğünüz diyetlerden uzak durun. İmkanınız var ise bir diyetisyen eşliğinde kilo verme sürecinizi yönetin.  Sağlıkla kalın.

 

 

 

 

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Mahmutlar Haber, En Güncel Haberler, Son Dakika - MahmutlarPost ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!