Yerleşik Avrupalı isyanı
Alanya’daki Yerleşik Avrupalılar Mahmutlardaki Via Via Emlak’ta bir araya gelerek kendilerine yapılan haksızlığa isyan ettiler.
Yıllardır Mahmutlar ve Bölgede ikamet eden yerleşik Avrupalılar kendilerine dikta edilen çifte standartlara isyan ederek bunların düzeltilmesini istediler. En çok Restaurantların aşırı pahalanması, Alışveriş Marketlerinin sürekli etiket değiştirmesi ve Denetimlerin olmaması bizleri üzüyor. Her şeye rağmen “Biz Alanya’yı Seviyoruz ve Alanya’da yaşamak istiyoruz” dediler.
“ÇİFTE STANDARTA SON VERİLSİN!”
Ben Emekli Almanya vatandaşı J.H, “Almanya’dan aileme ait iki evi sattım. Mahmutlardan bir site içinde 3 daire aldım. Annemle birlikte yaşıyorum iki ayrı yerden 3000 Euro emekli maaşı alıyor. 6 aylık ikamet vermişler. Burada nereye gidersek çifte standart uygulanıyor. Teleferiğe biniyoruz 4 Euro alınıyor, Türk Vatandaşı 1 Euro’ya biniyor. Böyle bir ayrımcılık olamaz. Sadece teleferik değil. Ben burada Türk vatandaşı gibi vergilerimi veriyorum. Almanya’da yaşayan Türklere sorun orada böyle bir ayrımcılık var mı? Türk yetkililerine sesleniyorum ‘Bir an önce bu ayrımcılığa bir son verilsin’ Biz buraya kimsenin işini elinden almaya gelmedik. Buraya adam gibi yaşamaya ve ölmeye geldik. Yarın ölüp gidince her şeyimiz bu ülkede kalacak” dedi.
SORUNLARINI DİLE GETİRDİLER, ÇÖZÜM İSTEDİLER
Birçok Avrupalı, “Emekli olduktan sonra Alanya’ya yatırım yaptık. Aylık 2.500 Euro ile 5000 Euro arasında her ay emekli maaşı alıyoruz. Bu maaşımızın yarısından fazlasını burada harcıyoruz. Alanya’ya yerleştik ikinci vatanımız oldu. Bize yıllardır yaşadığımız evimizde İkamet konusunda sıkıntılar yaşatıyorlar, birçok aile oturum alamadığı için geri dönmek zorunda kaldılar. Yetkililerden ikamet ve oturum sorunlarının biran evvel çözülmesi ve mağduriyetlerinin giderilmesi noktasında yardım istiyoruz” dediler.
“VİLLA ALDIK ARSASI TARLA ÇIKTI”
Almanya’lı O.G, “Ben ve eşim 2 yıl önce Almanya’dan emekli olduktan sonra kendimize güzel bir yer seçelim ‘ev veya villa alalım’ diyerek Mahmutlar’a geldik. Almanya’daki her şeyimizi sattık. Başımıza bir dolandırıcılık olayı geldi. Ishaklı’dan bir emlakçıdan bir villa aldık, ne yasayı ne Türkiye kanunlarını bilmediğimiz için dolandırıldık. Üstünde villa yapılı arazi tarlaymış villa ise kaçak! Sonra şirket kurduk aldık tapuyu şirket üzerine, Villada eksiklikler vardı 84 bin Euro verdik iş bitimi için yarısını yapmadılar yarım bırakıp gittiler. Tabi ki ikamet de alamadık yer tarla olunca, mecburen ev kiralamak zorunda kaldık. İskan almak için bayağı bir para aldılar onu da yapamadılar. 100 bin Euro’muzu aldılar. 2 yıldır hukuk mücadelemiz sürüyor. Türk adaletine güveniyoruz” dedi
“EVİMİZİ ELİMİZDEN HİLE İLE ALDI”
Başına gelen olayı anlatan B.G ve OG, “Mahmutlardan aldığımız bir dairenin içinde kiracı varmış. Biz bilmiyorduk aldıktan sonra öğrendik. Ne yaptıysak çıkaramadık. Almanca bilen bir vatandaşla yolumuz kesişti bize, ‘tapuyu benim üzerime yap ben kiracıyı çıkartırım çıkınca tekrar size tapunuzu veririz’ dedi bizde verdik. Tapumuzu alan şahıs mevcutta oturan kiracı ile anlaşmış, yıllık kiraları peşin peşin alıyormuş. Avukat tuttuk iki yıldır ne paralar harcadık. Hiçbir sonuç çıkmadı, Mahkeme takipsizlik kararı vermiş. Ben yeniden avukat tuttum, belgelerimi verdim. Tapumuzun ve paralarımızın geri verilmesini bekliyoruz” dedi.
“BİZE İKAMET SORUNU VAR DENMEDİ!”
İkamet sorunu olduğunu bize söylemediler açıklamasında bulunan J.F ise “Ben iki yıl önce Kargıcak bölgesinden bir villa aldım. Eşim ve Ben Almanya’dan emekliyiz. Burada yaşamadığımız sorun kalmadı. Bize villa satılırken İkamet sorun var denmedi. Biz sonradan öğrendik. Burayı seçmemizin sorunu eşimin nefes darlığı hastalığı içindi. Yetkililerden bir an önce bizlere yardım yapmalarını istiyoruz. Burada kalamadığımız için sık sık ülkemize giderek çocuklarımızın yanına sığınıyoruz. Evimizi sigorta yaptırdık su patlamış, şimdi muhatap bulamıyoruz, devletten yardım bekliyoruz” dedi.