Kurban kesimi 70 TL
Kurbanlık satış ve kesim yerleriyle birlikte kasapların kurban kesme fiyatları da belirlendi. Kasaplar, Kurban Bayramı’nda büyükbaş kesimini 260 TL’ye, küçükbaş kesimini ise 70 TL’ye yapacak
KURBAN Bayramı nedeniyle Türkiye‘nin dört bir tarafında kurulan hayvan pazarlarında kurbanlık büyükbaş ve küçükbaş hayvanların satışı yapılıyor. 24- 27 Eylül tarihleri arasındaki Kurban Bayramı yaklaşırken Alanya ve Mahallelerinde kurbanlık satış yerlerinde de hareketlilik gözlenmeye başlandı.
Antalya Kasaplar Odası, belediyelerce belirlenen kurban satış ve kesim yerlerini ve kesim fiyatlarını açıkladı. Kasaplar Odası Başkanı Osman Yardımcı, kurbanlıklarda karkas kilogram fiyatlarının büyükbaşta 16 TL, küçükbaşta koyunun 15.50 TL ve keçinin 15 TL olduğunu söyledi. Kurban Bayramı’nda kasapların kurbanlık kesim fiyatlarını da açıklayan Yardımcı, büyükbaş kesiminin 260 TL’den, küçükbaş kesiminin ise 70 TL’den yapılacağını dile getirdi.
ALIMLARDA NELERE DİKKAT EDİLMELİ?
Antalya Veteriner Hekimler Odası Başkanı Muammer Saygılı, bu yıl kurbanlık fiyatlarında küçükbaşın 700- 1000 lira, büyükbaşın ise 5 bin- 15 bin lira arasında değiştiğini söyledi. Kurban Bayramı’nda insan sağlığı, hayvan sağlığını korumak ve hayvanların refahı ve hijyenik şartlara uygun kesilmesi ve çevre kirliliğinin önlenmesi gerektiğine dikkat çeken Saygılı, uygun olmayan yerlerde kesilmemesi uyarısında bulundu. Saygılı, kurbanlık olarak alınmaması gereken hayvanlara ilişkin şu uyarılarda bulundu: “Veteriner sağlıkraporu ve menşe şahadetnamesi olmayan, sığır ve mandalarda küpesi ve pasaportu bulunmayan, çok zayıf, gebe, yeni doğum yapmış, yüksek ateşi olan, çok genç ve etleri olgunlaşmamış, tüyleri karışık ve mat olan, bakışları ve dış görünümü cansız, pis kokulu ishali ve burun akıntısı olan, çevreye karşı aşırı tepkili veya çok duyarsız hayvanların alınmaması gerekmektedir.” Kurban Bayramı’nda Türkiye genelinde 600 bini büyükbaş, 2 milyonu da küçükbaş olmak üzere 2.6 milyon hayvan kesilecek. Bu Kurban Bayramı’nın sadece kurbanlık ekonomisi 6.4 milyar TL gibi bir rakam oluşturacak. Nakliye, kesim, sakatat, deri gibi diğer faktörlerle birlikte kurbanlık ekonomisi 10 milyar TL’yi aşacak.