1. Haberler
  2. Güncel
  3. Enerji Güneşten alınıyor

Enerji Güneşten alınıyor

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Antalya Büyükşehir Belediyesi, enerji alanındaki politika ve stratejilerini hayata geçirmeye devam ediyor. Enerjinin günümüzdeki öneminden hareketle yenilenebilir enerji kaynaklarına önem ve öncelik veren Büyükşehir Belediyesi, Antalya’nın güneş enerjisi potansiyelini değerlendirerek enerji tüketiminin yaklaşık yüzde 39.59’unu Güneş Enerji Santrallerinden (GES) sağlıyor.

Türkiye’de kendi enerjisini üreten ve depolayan ilk belediye olan Antalya Büyükşehir Belediyesi, 1,32 MWp kurulu güce sahip çatı tipi GES ve 5.24 MWp kurulu güce sahip arazi GES’e sahip bulunuyor.
Antalya Büyükşehir Belediyesi iklim değişikliği ile mücadele kapsamında temiz ve yenilenebilir enerji kaynaklarının kullanımını arttırıyor. GES yatırımlarına öncelik ve önem veren Antalya Büyükşehir Belediyesi, Nisan 2019’dan bu yana 7 adet olan güneş enerji santrallerine 10 yeni güneş enerji santrali daha ekleyerek GES sayısını 17’ye çıkardı.

Yeni GES yatırımları ile birlikte kurulu gücü 9,49 MW’a ulaşan Antalya Büyükşehir Belediyesi enerji tüketiminin yaklaşık yüzde 39,59’unu Güneş Enerji Santralleri ile karşılıyor. Antalya Büyükşehir Belediyesi bu sayede 34 milyon 650 bin TL ekonomik katkı sağlıyor.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Mahmutlar Haber, En Güncel Haberler, Son Dakika - MahmutlarPost ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!