‘Vatandaşımızın canına tak etti’

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

CHP Antalya Milletvekili Cavit Arı Alanya’ya geldi. CHP Alanya İlçe Teşkilatında açıklamalarda bulunan Arı, iktidara sert eleştirilerde bulundu.

 CHP Antalya Milletvekili Cavit Arı Alanya’ya gelerek partisinin ilçe teşkilatını ziyarette bulundu. Ziyarette Arı, CHP İlçe Başkanı Coşkun Karadağ, İlçe Yönetim Kurulu üyeleri ve partililerle bir araya geldi. Karadağ’ın ziyaret için teşekkür etmesinin ardından ekonomiye değinen Arı, “Ülkemizin bu iktidardan kurtulması gerektiğini defalarca hatırlattık. Ülkemizde en önemli sorun ekonomi. Bugün vatandaş ağır ekonomik şartlar altında ezilir hale getirildi” dedi.
‘TENCERELER BOŞ!’
Alanya’ya ziyarette bulunan CHP Milletvekili Cavit Arı basın mensuplarına şu açıklamalarda bulundu, “ Tencere boş. Bu boş tencere vatandaşımızın artık canına tak etti. Bir çalışan 2002’de asgari ücretle 8 çeyrek altın alabiliyordu. Bugün en tandık kuyumcuya gitseniz size 3 çeyrek altın vermez. Paranın rakamsal büyüklüğü değil, alım gücü olarak büyüklüğü önemli. Bu iktidar rakamları yüksekmiş gibi gösterse de gerçek anlamda vatandaşın alım gücü kalmadı. İlk defa bu iktidar döneminde 30 TL benzin, mazot fiyatını gördük. Asgari ücret açıklanınca halay çekenler oldu ama o kişilerin cebine para girmeden eridi. Doları düşüreceğiz diye kur korumalı mevduat sistemine geçildi. Dolar bir gecede 18 TL’den 11 buçuk TL’ye indi. O gece yüksek rakamlarla satanlar ertesi gün 11 buçuk TL’ye dolar aldı. Bu para kimlerin cebine gitti? Bunu sorduğumuzda AK Parti ver MHP’lilerin oyları ile meclis araştırma önergesi reddedildi” 
‘2021 YILINDA 156 PROJEYE DESTEK VERDİ’
CHP’nin 11 büyükşehir belediyesi ve 240 belediye olarak ülkede yüzde 52 oranında vatandaşa hizmet götürdüğünü belirten Arı, “İktidar devletin bütçesini karşı siyasi güç olarak kullanıyor. İlbank kredi ve hibe verirken 2021’de bin 156 projeye destek verdi. Bunun yüzde 94’ü Cumhur İttifakı’na ait olan belediyelere. Hepimizin parasını sadece Cumhur İttifakı’na ait belediyelere aktarmışlar. CHP’li belediyelere ise sadece yüzde 4.3. 2021’de tamamı hibe desteği olan 191 projenin yüzde 98.4 oranındaki desteği Cumhur İttifakı’na ait olan belediyelere yapılmış. Bu ötekileştiren anlayıştan bir an önce kurtulmak zorundayız. Özellikle son 10 yılda attığı her adımda ortaya daha olumsuz sonuçların çıktığı tabloyu gördükten sonra artık bu iktidarın memlekete yapacağı bir şey kalmadığı çok net” sözleri ile iktidara sert eleştirilerde bulundu.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Mahmutlar Haber, En Güncel Haberler, Son Dakika - MahmutlarPost ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!