ERDEM VE TAVLI ANKARA’YA ÇIKARMA YAPTI

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Yabancılara ikamet izni durma noktasına gelirken ALTSO Başkanı Eray Erdem ve AK Parti İlçe Başkanı Mehmet Şarani Tavlı adeta Ankara’ya çıkarma yaptılar. 

Özellikle ev sahibi olan veya olmak isteyen yabancılara ikamet izni konusunda çözüm beklediklerini ilgililere aktaran Tavlı ve Erdem’im temaslarına yarın da devam etmesi bekleniyor.

Ak Parti İlçe Başkanı Mehmet Şarani Tavlı ve ALTSO Başkanı Eray Erdem ikamet izni ve konutların kiraya verilmesi konusundaki kanun teklifi konusunda Bingöl Milletvekili Feyzi Berdibek ile birlikte önceki dönem Ticaret Bakanı, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu BaşkanıMehmet Muş ve AK Parti Gurup Başkanı Abdullah Güler’i makamlarında ziyaret etti.

Ziyaretlerde 1 Temmuz 2022 den bu yana gittikçe durma noktasına gelen ikamet izni konusunda sektörün beklenti ve talepleri gibi konular ele alındı. .

ALANYA VE ANTALYA EKONOMİSİNİN VARLIĞI YABANCI SERMAYEYE BAĞLI”

İki başkan ziyarette Antalya ve Alanya ile çevre ilçelerde ekonominin yabancı sermaye sayesinde ayakta durduğunu, bazı çevrelerin iddia ettiğinin aksine ev kiralarının yükselmesinde ikamet izninin olumsuz hiçbir etkisi bulunmadığına dikkat çektiler ve kısıtlama ile yasakların yararından çok zararı olacağını dile getirdğler.

SÜREÇ TELAFİSİ OLMAYAN SONUÇLARA GEBE 

Tavlı ve Erdem açıklamalarında ; “İkamet izninin biran önce kolaylaştırılmaması halinde bölgemizde küçük, büyük tüm işletmelerin ekonomik krize gireceğine, ekonomik çöküşlerin yanı sıra telafisi mümkün olmayan şekilde sosyal patlamaların da yaşanabileceği konusunda kendilerini bilgilendirdik. Şehrimizde ev alan yabancıların ortalama 4 dönemlik tatil sürelerini Alanya’da geçirmelerinin ülke ekonomisine de büyük katkılar yaptığını da ifade ederken, Ev sahibi yabancıya ikamet verilmemesinin araba alan kişiye anahtar verilmemesi gibi açıklanamaz sonuçları doğuracağını altını çizdik” dediler

ÜLKEMİZİN GÜVENİRLİĞİ VE İTİBARİ ÇOK ÖNEMLİ

İki başkan son olarak şunları söylediler; “Ülkemizin yurt dışında itibarının ve güvenilirliğini sarsan bu durumun konut satışları başta olmak üzere tüm sektörlere ağır darbe vuracağı aşikardır.

İlgi ve alakalarında dolayı TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanımız Sn Mehmet Muş ve AK Parti Gurup Başkanı Abdullah Güler’e teşekkür eder, çalışmalarında başarılar dilerim. Alanya’mızın her sektörünün kaygılarını en üst düzeyde dile getirmeye; destek isteyip, çözüm aramaya devam edeceğiz.

Ziyarette ayrıca ; “Konutların Turizm Amaçlı Kiralanmasına Dair Kanun Teklifi” ile ilgili taleplerimizi dikkate alarak bölgemizin gerçeklerine ve hassasiyetlerine uygun biçimde çalışmalarına yön veren Sayın Muş ve Sn Güler’e teşekkürlerimizi ilettik ve konun teklifine ilişkin ayrıntılı raporumuzu da sunduk” şeklinde konuştular

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Mahmutlar Haber, En Güncel Haberler, Son Dakika - MahmutlarPost ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!