VAATLER…!
Bugünlerde malumunuz konu yerel seçimler. Vaatler havada uçuşuyor. ‘Köylüyü sevmez, köye gitmez’ denilerek eleştirilen AKP adayı Sipahioğlu, köylerden çıkmaz oldu. Hatta köylüye sarılıyor, vaatler veriyor.
Sipahioğlu, ‘köylü kalkınacak Alanya hangi hizmeti alırsa, köylü de alacak’ diyor.
‘Alanya’da su kaç para ise sizde aynı paradan suyu içeceksiniz’ demiyor.
‘Köylüye vergi gelecek, şehir içindeki ruhsat kaç paraysa sizde aynısını ödeyeceksiniz’ demiyor.
Hatta, ‘Dim’e, Dere Köyü’ne lise yaptıracağım’ diyor.
Sanki Milli Eğitim Bakanı, oysa Mahmutlar’daki lise yetersiz, meslek lisesi için şimdiye kadar kılını bile kıpırdatmayan bir AKP hükümeti tam karşımızda.
Vatandaş Meslek Lisesi için imza kampanyası düzenliyor, hatta dayak yiyor, nüfusu 2000 olmayan köylere, ‘lise yaptıracağım’ diyor.
Bu kandırmacalara en güzel cevabı CHP Alanya İlçe Başkanı Şevki Türktaş verdi aslında. Türktaş,“Hacıya gittin Hasan yalan söyleme, şimdiye kadar gitmediğin köylerde boş vaatler sallama, hacı adam yalan söylemez” dedi.
Vaatler yeni yeni gündeme düşmeye başladı.
Mahmutlarımız için en önemli proje CHP Alanya Belediye Başkan Adayı Şefik Türktaş’tan geldi. Alanya Hasbahçe’den başlayıp, Kargıcak’ta bulunan yola bağlanacak. 50 metrelik çevre yolu Mahmutlar’a çağ atlatır. CHP’den meclis listesinde bulunan İnşaat Mühendisi Yılmaz Bağışlar’ın, çevre yolu ile ilgili önemli tespitleri var. Bağışlar’ın, ‘Alanya ile Gazipaşa havaalanını birbirine bağlayarak çevre yolu Mahmutlar’ın değerini en üst seviyeye taşır ve Mahmutlar’ın rantı artar’ tespitine bende katılıyorum. Yapılır yapılmaz ama yapılırsa Mahmutlar nefes alır, belki de sahil yolu tek şeride düşer, bir şeridi gezi yolu haline gelebilir.
Her yerel seçim döneminde yazarım, denize bakarak bir bardak çay içebilecek miyiz? diye ama maalesef bu duyguyu hiç yaşayamadık Mahmutlar halkı olarak.
D-400 Karayolu’nun denize bakan kısmında iki veya üç tane çay bahçesi yapılsa, bu alanlarda çay 50 krş, olsa fena mı olur?
Sahil beldesi halkı olarak, çok mu şey istiyoruz?
Belki de sahilden tam anlamıyla yararlanamayan tek belde biziz.
Turistler binlerce kilometre uzaklıktan gelerek denize karşı yemeğini yerken, içkisini yudumlarken bizim halkımız niçin bu nimetlerden yararlanamaz. Çünkü pahalı, artı sahil büfelerine yerli halk bir daha gelmesin diye okkalı bir adisyon gelir önlerine…
Yalan mı?
Oysa şimdi yöneticiler sahillere halkın gidebileceği çay bahçeleri yapsa, halk makul fiyata yiyip içebileceği bir ortamı görse daha iyi olmaz mı?
Mahmutlar’da geçtiğimiz hafta bir anket yaptık. Anketin oy kullanma oranını 15 bin olarak tahmin ettiğimiz için 1558 seçmen ile gerçekleştirdik. Akdeniz Üniversitesi’nden 5 öğrenci ile yaptığımız anket çalışmasında çok titiz davrandık. ‘Şaibe, dedikodu olmasın’ diye çaba sarf ettik. Anket formlarımızı kontrol altında tuttuk, takip ettik. Mahmutlarımızın her bölgesinde nabız tuttuk ve yüzümüzün akıyla tamamladık. Tüm bunlara rağmen uzaktan anketçileri takip eden bir genç,“Mesut abi anketi aynı şekilde gazeteye yansıt” dedi. Bende, ‘Bir şüphen varsa akşamüstü gel beraber bakalım sonuçlara’ dedim.
İnanırlar, inanmazlar hepsine saygım var ama bu konuda iddia eden varsa anket formlarını daha atmadım, hangi sokak ve cadde de anket yapıldıysa, hangi anketör tarafından yapıldıysa tutanak altına aldık herkese gösterebiliriz.
Anket seçimlere 32 gün kala yapıldı. Kararsızlar oldukça fazla ama sonuca etki yapacağını sanmıyorum. Denekler 32 gün içinde fikirlerini büyük ölçüde değiştirmezse üç aşağı beş yukarı sonuç böyle çıkar.
Önümüzdeki günlerde siyasi partilerin projelerini sizlere gazetemiz aracılığı ile paylaşacağım. Bakalım Kargıcak, Kestel ve Mahmutlarımıza ne gibi projeler tasarlamışlar. Bu projeleri tek tek saklayacağım günü geldiği zaman kazanan adaya projeleri uygulanması için gazete olarak sık sık hatırlatacağız. Burada önemli olan Mahmutlardaki siyasi havanın çok ılıman geçmesidir. Arzu-muz aynı saygınlıkta bu seçim sürecini atlatmaktır.