TEBRİK EDİYORUM SİZİ
“Alo! Mesut ağabey, gazetenizin manşet haberini okudum. Bu öğrencilerden bir tanesine bu yıl dershanemde ücretsiz olarak ders vermek istiyorum”
“Mesut ağabey ‘Burası Somali değil’ haberindeki çocukların okul masraflarını üstlenmek istiyorum” diye başlayan ve kampanya başlatmak için bizi adeta tetikleyen onlarca okuyucumuza içten çok teşekkür ediyorum.
Küçük bir esnafın, “Ramazanda fitremi veremedim. Bu aile nerede?” diye gazete ofisime işyerini kapatarak gelen ve aileye 150 TL nakit yardımı yapan esnaf acaba kaç tane kodamana örnek olmuştur?
“Komşusu açken, tok yatan bizden değildir” diyen Peygamberin ümmetleriyiz biz. Yıllarca elektriksiz karanlık gecelerde aç aç yatan, sabahı bekleyen Somali’de değil hemen gözümüzün önünde, yanı başımızdaki ihtiyaç sahibini yıllarca nasıl da görememişiz.
Oto yıkamacısı Kadir Uyar arkadaşımız, bayramın ikinci günü bana telefonla ulaşarak “Kodallar Mahallesi’nde bir insanlık dramı yaşanıyor. Ramazanda kapıda kucağındaki 1.5 yaşındaki çocukla oturmaları yüreğimi burktu. Mahmutlar halkı hayırseverdir. Bunu gazetede duyuralım. Gözümüzün önünde heba olmasınlar” dedi.
Bizzat bayram günü giderek ailenin dramını gördüm. Etkilenmemek mümkün değil. Gazetede yapılan haberi Alanya gazeteleri hemen kapıştılar. Böyle bir haberi kim kapışmaz ki. Ama Mahmutlar Post Gazetesi olarak haberin kapışılması bizi sevindirmez. Haberden sonraki Mahmutlar halkının birlik beraberliği bizi sevindirir. Öyle de oldu. Sabahın erken saatlerindeki yardım telefonları adeta bana moral verdi. Bende eşimi dostumu aradım. “Birisi kapıyı, birisi bacayı yaparız” dediler. Şimdi bu işleri başarmak için çalışıyorum. Böyle bir birliktelik içinde yaşamımı sürdürdüğüm için Allah’a şükrediyorum ve yardımlarını esirgemeyerek kampanyaya katılan tüm okurlarımıza teşekkür ediyorum.
ÇOK MU ZOR?
Mahmutlar’da çöp sorunu her daim var. Ama Caddelerdeki konteynır bidonlarının görüntüsü tam bir rezalet. Mahmutlar Post Gazetesi olarak defalarca gündeme taşıdık. ‘Her apartmana, her otele, her siteye kendi alanlarının içerisinde sadece kendilerine ait çöp konteynırları konulsun, çöp aracı geldiği zaman apartman, otel veya site görevlisi tarafından araca teslim edilsin. Caddelerdeki bu kötü görüntü tarihe karışsın’ dedik. Bunu bizzat Başkan Ali Çelik’e ilettim. 2010 yılında, ‘Arkadaşlar o proje üzerinde çalışıyor’ dedi. Aradan 6 ay geçti, belediye tüm site, otel ve apartmanlara tebligat gönderdi. “Caddelerden çok konteynırlarını kaldırıyorsunuz. Sistem başlayacak” dedi. Bizde ‘işte bu’ diye haber yaptık.
Keşke demez olaydık. Aradan bir yıl geçmesine rağmen ne proje var, ne uygulama.
Şimdi plan proje derken, bayağı zor bir şey gibi görülüyor. Alanya Belediyesi 200 bin nüfusuna şak diye uygulattı.
Hatta çöp ayrıştırma sistemi ile plastik ayrı, kağıt ayrı, mutfak atığı ayrı olarak.
Hiç kimseye ders vermek değildir amacım. Yeter ki yöneticiler Mahmutlarımıza gözlerinin içi gibi bakıp, layığı ile yönetsinler.
“Çok beklersin” dediğinizi duyar gibiyim. Olsun ben yine de bekliyorum.