KOMŞULUK

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

sudiBir dost meclisinde konuştuk, eski komşuluklardan ve kapıları açık bırakıp evlerimizi komşularımıza emanet ettiğimiz dönemlerden, uzun uzun konuştuk.
Sonra günümüze geldi sohbetin konusu ama esas mevzu ise bir arkadaşımızın yeni aldığı evinden bahsetmesiyle başladı.
“Ev aldım” dedi ve özelliklerini anlatmaya başladı “24 saat güvenlik ve diğer sosyal alanlar açık kapalı havuz, spor alanları” “Güvenlik önemli” dedi.
Özellikle müstakil villalarda insanlar korka korka yaşıyor, sitelerin yâda apartmanların birinci ikinci katlarına kedi gibi tırmanıyor hırsızlar.
Kolluk kuvvetlerinin yapacağı hiçbir şey yok, eskiden mahalle bekçileri vardı ve mahallenin her şeyine hâkimdiler, şimdi durum farklı.
Önlem almak site veya apartman sakinlerine düştü.
Hızlı gelişen hemen her yerleşim yerinin ana problemi insanların birbirlerini tanımıyor olmasıdır.
Sokak terbiyesi ya da birilerinin “Mahalle baskısı “dediği durum yok şimdi.
Çocukken hiçbir zaman kapı kilitlediğimize şahit olmadım, Aslında büyüdüğüm yörede hala öyle ve asla hırsızlık olayına rastlanmaz.
Peki, bu insanlar nereden türedi, onları hırsızlığa veya gaspa yönlendiren sebepler nelerdir? Bunun cevabını işin uzmanlarına bırakmak lazım ama benim fikrim “Çalışmadan, üretmeden, emek vermeden başkalarının sırtından geçinme yöntemidir”
Birinin evini soyanla, ihaleye fesat karıştıran, yankesicilik, kapkaç yapan, rüşvet alan, işini kamu yararına değil kendi yararına kullanan herkes hırsızdır.
Yani hırsız olmak için gözde maske elde fener sokak sokak sahipsiz ev aramak şart değil. Sahipsiz vatandaşı sömürmekte hırsızlıktır.
Torpil yapmak, işi ehline değil yakınına vermek, işe hak edeni değil akrabasını yerleştirmekte hırsızlıktır.
Mesela aklıma hep şu takılır “Taşı sıksa suyu çıkaracak insanlar var ve orada burada aylak aylak gezerler, hiçbir iş yapmazlar, ekmeklerinde alın terleri yoktur ama bir şekilde doyarlar, hiçbir şeyleri de eksik değildir.
İşe yaramama duyguları etkindir ama soyacak birileri konusunda maharetlidirler.
Aileler sokağı, sokaklar mahalleyi, mahalleler semti, semtler şehirleri, şehirler ülkeyi oluşturan ana unsurlardır.
En önemlisi ailedir.
Gece yarısı motor egzozu patlatan, bangır bangır müzik dinleyen çocuklarında aileleri vardır ama tek fark iyi anılmıyorlar.
Benden söylemesi.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Mahmutlar Haber, En Güncel Haberler, Son Dakika - MahmutlarPost ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!