BOŞA HARCAYACAK PARAMIZDA, ZAMANIMIZDA YOK
Belediye çalışanlarıyla ilgili gazeteye o kadar telkinler geliyor ki, sormayın gitsin!.. Okuyucularımız çok dikkatli, Belediye içerisinde hiçbir iş yapmayan o kadar çok personel var ki, dışarıda iş yapan personelin iki katı.
Belediyede çalışan personelin 100 kadarı müteahhit işçisi.
Müteahhit işçisi ne iş yapar?
Yol, park temizliği ve benzeri…
Peki, Mahmutlar Belediyesi’ndeki müteahhit işçisi ne yapıyor? Bu bir soru işareti aslında. Cevabı var ama her doğru her zaman doğru olmuyor.
Belediye’de çalışan bazı müteahhit işçisi personellerin babalarının, Belediye’den bile zengin olduğunu söylüyor okuyucularımız. Bunu ben söylemiyorum okuyucularımız.
Mahmutlar’ın asıl sahipleri söylüyor. Başkanvekilimiz Murat Can, beldenin hakkını hukukunu korumakla mükellef. Bu konuda kılı kırk yarıyor. ‘Müteahhit firmalara iş vermeyelim, sorunlarımızı kendi personellerimizle çözelim’ açıklamaları bence bu gidişatın en güzel örneği. Mahmutlar Belediyesi’ndeki akaryakıt tüketiminin ne kadar fazla olduğunu, Denetleme Kurulu Meclis Üyeleri geçen yıl açıklamıştı. Allah’tan korkmayan yöneticiler, ‘adamım’ diye o göreve getirirsen, bu portreye bakarız ancak.
Kediye ciğeri eğişmekten başka bir açıklama bulamıyorum ben.
Geçtiğimiz 2 hafta önceki köşe yazımın başlığı ‘Takım oyunu’ idi. Bu yazımın bir bölümüne, sıkı okuyucum Zahide Basar Çalışkan’dan itiraz geldi. Eyvallah! Bizzat yanına gittim, konu üzerine sohbet ettik.
İsterseniz o köşemdeki yazımı size hatırlatayım:
“Yıllardır Gelir Müdürü olarak Mustafa Bahçeci’nin tekrar Belediye hizmet binasına gelerek, Yazı İşleri Müdürü olması. Sadece demokratik hakkını kullanarak, ‘MHP’den 2009 yılı yerel seçimlerinde Mahmutlar Belediye Başkan Adayı oldu’ diye hiç anlamadığı arıtmaya gönderilmesiyle, cezalandırılan Bahçeci’ye tekrar hizmet verebileceği ve faydalı bir birime getirilmesi memnunluk verici olmuştur” diye yazmıştım.
Aynı kurumda yıllardır beraber mesai arkadaşlığı yapan Gelir Müdürü Zahide Basar Çalışkan bu kelimelere itiraz etti.
Zahide Basar Çalışkan, ‘Mustafa Bahçeci’nin hakkı kendine teslim edilecekse ve cezalandırılmış ise, seçimden sonra tekrar belediyeye dönerek, Gelir Müdürlüğü görevine getirilmiş ve burada 25 gün çalışmıştı ve ondan sonra arıtmaya gönderilmişti. Eğer hakkaniyet aranıyorsa, Bahçeci’nin Yazı İşlerine değil, Gelir Müdürlüğü’ne görevlendirilmesi gerekirdi. Bu yazınıza onun için itiraz ediyorum” dedi.
Ben de bu isteğini köşemde dile getirdim.
Bu yazıdan almak isteyen kendine göre bir şeyler alır.
Mahmutlar’ın tam merkezindeki eski Sanayi Çarşısı bugünlerde yeni heyecanlar yaşamaya gebe olacak. Büyükşehirlerde ve Anadolu’da hep çarşı hanları vardır. Bu hanların etrafında yöresel iş yerleri, kahvehaneler ve terzi gibi esnaflar yer alır. Ortasında bir çınar ya da benzeri ağaçlar yer alır. Taburelerde çay keyfi yapılır ve bu keyif hep sohbetlerde konu olur.
İşte Belediye Başkanvekilimiz böyle bir proje ile çıkıyor Mahmutlar halkının karşısına. Kültür ve Türk geleneklerini ortaya çıkaracak bu çalışma, Eski Sanayi Çarşısı’nın yerine ‘cuk’ diye oturur diye düşünüyorum.
Adı da, ‘Çarşıhan’
Böyle güzel, çok az maliyetle çıkan projelerin Mahmutlar’a olumlu katkılar yapacağını umuyorum.
Yeter mi? Elbette yetmez!
Mahmutlar’ın cazibe merkezi olması için bu projelere ihtiyaç var. Bu projelerin ortaya çıkması ve yaşama geçirilmesi için çalışan beyinlere ihtiyaç var. Galiba geç de olsa, o beyin bulundu. Emeği geçenlere teşekkürler.