1. Haberler
  2. Güncel
  3. CHP Anayasa'ya gidiyor

CHP Anayasa'ya gidiyor

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

CHP Bolu Milletvekili Tanju Özcan, Büyükşehir Kanunu’nda yapılacak değişikliğin onaylanması halinde Anayasa Mahkemesi’ne gideceklerini açıkladı.
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Bolu Milletvekili Tanju Özcan, gelecek hafta Türkiye Büyük Millet Meclisi(TBMM)’ne gelmesi beklenen 13 ili Büyükşehir kapsamına alan tasarının yasalaşması halinde Anayasa Mahkemesi’ne gideceklerini söyledi.
Tanju Özcan, partisinin Trabzon Merkez İlçe Başkanlığı’nca bir düğün salonunda düzenlenen ve Grup Başkan Vekili Muharrem İnce ile Genel Başkan Yardımcısı Umut Oran’ın da katıldığı ‘Türkiye gerçekleri’ konulu panelde yaptığı konuşmada, iktidarın büyükşehir kanununu oy kaygısıyla çıkarttığını savundu. Yasaya bu haliyle karşı olduklarını bildiren Özcan, “Meclis’ten bu yasanın çıkmaması, sakıncalı maddelerinin kaldırılması için mücadele edeceğiz ama çok büyük ihtimalle çıkacak. Biz de bunu yasa çıktıktan sonra Anayasa Mahkemesi’ne götüreceğiz” dedi. Ancak Anayasa Mahkemesi’nin mevcut yapısıyla gerçekten hukuki bir değerlendirme yapacağı konusunda emin olmadığını belirten Özcan, partililerden, sandıkta iktidardan bunun hesabını sormalarını istedi.
‘YASA GÖZDEN GEÇİRİLMELİ’
Milliyetçi Hareket Partisi(MHP) Grup Başkanvekili Mehmet Şandır, Büyükşehir Belediye Yasa Tasarısı ile ilgili muhalefet şerhlerini bugün komisyona ileteceklerini aktaran Şandır, bunun bir “İhanet yasası” olduğunu savundu. Tasarıyı, milletin birliğini, devletin üniter yapısını parçalayacak çok önemli ve tehdit ve tehlike unsuru olarak gördüklerini vurgulayan Şandır, bu yasaya sonuna kadar İçtüzük’ün verdiği tüm imkanlarla muhalefet yapacaklarını söyledi.
Şandır, mahalli seçimlerin öne alınmasıyla ilgili bir uzlaşma varken bu yasanın getirilmesiyle bu uzlaşmanın dinamitlendiğini, bunu iyi niyetli bulmadıklarını ifade etti. Şandır, tasarının geri çekilmesi, yeniden gözden geçirilmesini ya da tümden ortadan kaldırılmasını talep etti.
 

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Mahmutlar Haber, En Güncel Haberler, Son Dakika - MahmutlarPost ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!