Çilekeş çözdü
Alanya Orman İşletme Müdürlüğü Mahmutlar Belediyesi’nin ormana vahşice depolama yapan çöplüğü mühürlemesinden sonra Mahmutlar Beldesi adeta çöp yuvası haline geldi. İki gün boyunca çöpleri alınmayan halk adeta Orman müdürlüğüne isyan etti.
Vatandaşlar, “Mahmutlar Belediyesi’nin çöp depoladığı alana 1974 yılından beri çöp dökülüyordu. Alanya başta olmak üzere tüm beldeler çöpleri orman arazilerin içine döküyor. Yaz sezonunun tam ortasında turizmin tavan yaptığı bir günde ormanın yaptığı engellemeyi çok manidar bulduk. Bu işler kış ayında gündeme gelmeliydi. Şimdi turistlere bu çöpleri mi göstereceğiz? Turizm yapan bir ülkede bu işlerde biraz daha dikkatli olunması gerekir” dediler. Mahmutlar Belediye Başkanı Ali Çelik, Alanya Belediye Başkanı Hasan Sipahioğlu ile görüşerek sorunu geçici olarak çözdü. Çelik Mahmutlar Post Gazetesine yaptığı açıklamalarda “Alanya Orman İşletme Müdürü Cihat Yıkıcı’nın hiçbir suçu yok. Müdür bakanlığın talimatlarını uyguluyor. Mahmutlarda ’ki çöplükten gelen kokular üzerine vatandaşlardan şikayet var. Bu nedenle çöplüğümüz şu anda Alanya Orman İşletme Müdürlüğü tarafından mühürlü. Alanya Belediye Başkanı Hasan Sipahioğlu ile görüştüm. Sayın Sipahioğlu geçici bir süre Alanya Belediyesi’ne ait çöplüğü Mahmutlar Belediye çöp araçlarına açtı. Sorunu geçici olarak çözdük.“ dedi.
Çöp krizi kapıda
Orman Genel Müdürlüğü’nün belediyelerin vahşi depolama yöntemlerine karşı açtığı savaşın Alanya’daki ilk adımı Mahmutlar’da atıldı.
Mahmutlar Belediyesi’nin, beldedeki çöpleri döktüğü alan Orman İşletme Müdürlüğü tarafından mühürlendi. Mahmutlar Belediye Başkanı Ali Çelik bir açıklama yaparak çöp toplama ve depolama alanlarının mühürlendiğini duyurdu ve gerekli izin alınasıya kadar çöplerimizi Alanya belediyesi çöplüğüne boşaltacağız” dedi.
ALANYA TURİZMİ NASIL ETKİLENECEK
Sıradaki belde belediyelerini de bu korku sararken, Orman İşletme Müdürlüğü’nün ormanlık alanlara çöp döken diğer belediyelerin çöplüklerini de mühürlemeye hazırlandığı öğrenildi. Mühürlemelerin, çöp yoğunluğunun en yüksek olduğu turizm sezonunda gerçekleşmesi, Alanya ve çevresinde büyük bir çöp krizinin yaşanabileceğine işaret ediyor.
‘ÇÖP SORUNUNU 3 YILDA ÇÖZEMEDİ’
Alanya Çevresi Turizm Geliştirme ve Altyapı İşletme Birliği’nin (ALTAB) 2009’daki Genel Kurulu’nda başkanlığa seçilen AKP’li Belediye Başkanı Hasan Sipahioğlu, 3 yıllık sürede beldelerin ve Alanya‘nın katı atık bertaraf tesisi sorununu çözemedi.
Katı Atık Bertaraf Tesisi Projesi için 27 Mayıs’ta ihale yapacaklarını açıklayan Sipahioğlu, katılımcı firmanın sunduğu dosyada evrak eksikliği nedeniyle ihaleyi iptal etmişti. Bu nedenle Sipahioğlu, ihaleyi 27 Ağustos’a ertelemişti. Toplamda 49 milyon 18 bin TL’ye mal olacak tesisin ihalesinin yapılıp, yapılmayacağı merak ediliyor.