Çevreci Kodal
Alanya “Dünya Orman Projesine”10 bin TL. bağışta bulunan Kodal İnşaat sahibi Muammer Kodal, 3.sırayı alarak Mahmutlar’ın övünç kaynağı oldu. Ayrıca Kodal’ın ne kadar çevreci olduğu gözler önüne serildi.
Alanya Kaymakamlığı tarafından başlatılan 2 yıl önce başlatılan “Dünya Ormanı Projesi” çerçevesinde şimdiye kadar 200 bin fidan toprakla buluştu. Projenin 4’ncü etabında ise 200 bin fidan daha dikilecek. Projeye en fazla desteği ÇEKÜL vakfının destek verdiğini belirten Alanya Kaymakamı Hulusi Doğan, “Projemiz sayesinde gelecek nesillere yemyeşil bir Alanya bırakacağız” dedi.
Alanya Kaymakamı Hulusi Doğan tarafından 2008 yılından sosyal sorumluluk projesi ve Başbakanın ‘Milli Ağaçlandırma’ çerçevesinde başlatılan “Alanya Dünya Ormanı” projesi ile “Alanya Dünya Ormanı’nda Senin de Bir Fidanın Olsun” kampanyası projenin başlangıcındna itibaren 10 yılda bir milyon fidanı toprak buluşturmayı amaçlıyor. Adım adım ağaçlandırma seferberliğinin hayata geçtiğimi ifade eden Kaymakam Doğan, “Projenin hayata geçtiği günden beri en fazla desteği 50 bin fidan (100 bin TL) ile Çevre ve Kültür Değerlerini Koruma ve Tanıtma Vakfı (ÇEKÜL) verdi. Alanya’da bulunan birçok Sivil Toplum Kuruluşu (STK), Turizmci ve Belediyelerin desteğinin yanı sıra yurt içi ve dışından da binlerce kişi bireysel olarak kendisi ve yakınları adına fidan dikilmesi için bağışta bulundu. Rekortmen bağışçı ÇEKÜL’ün ardından Alanya Milli Eğitim Müdürlüğü 45 bin TL ile ikinci, işadamı Muammer Kodal ise 10 bin TL ile üçüncü. 4. etap fidan dikimini ise önümüzdeki aylarda yağmurların başlaması ile birlikte hayata geçecek” diye konuştu.
Alanya Orman İşletme Müdürlüğü olarak çoğunluğu harnup olmak üzere 50 bin tüplü fidan ürettiklerini söyleyen Alanya Orman İşletme Müdürü Vedat Dikici, “4’ncü etap fidan dikim törenini ulaşımın daha kolay olduğu Uğrak köyünde harnup dikerek gerçekleştireceğiz. Asıl hedefimiz Söğüt yaylasına 150 bin fidan dikmek. Bakanlığa bağlı Eğridir fidan üretim çiftliğinden Karaçam, sedir ve ardıç fidanı talep ettik. Hava şartları uygun olursa bu yıl 200 bin fidanı dikeriz. 2007 yılı içerisinde Alanya ve çevresinde meydana gelen orman yangınlarının yaraları sarmak için başlatılan projede 2008’de 120 bin 2009’da ise 80 bin fıstık çamı, harnup, zeytin, badem, akasya ve ceviz fidanı toprakla buluşturulmuştu” dedi.